Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ: ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ» ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Χειμερινό Ηλιοστάσιο: Διασχίζοντας την “μεγάλη νύχτα” με το Φως της Πίστης
«Γράψε με το αίμα σου και θα μάθεις πως το αίμα είναι πνεύμα». Τα εμπνευσμένα λόγια του Φρειδερίκου Νίτσε αποτελούν, για μια ακόμη φορά, την πιο εύστοχη εισαγωγή για το κείμενο που ακολουθεί. 21 Δεκεμβρίου, ημέρα (και νύχτα) του Χειμερινού Ηλιοστασίου, που για την δική μας Αντίληψη και Νοοτροπία έχει ιδιαίτερη Αξία και Σημασία.
Αυτή την συγκεκριμένη ημερομηνία, ο Ήλιος φτάνει στο κατώτερο σημείο της ελλειπτικής του τροχιάς, μοιάζοντας να θέλει να εγκαταλείψει την Γη στο αρχέγονο χάος, αλλά εκ νέου αρχίζει την ανοδική του πορεία μικραίνοντας την νύχτα (πνευματικό σκοτάδι) και αυξάνοντας την ημέρα (συνειδητότητα). Αποτελεί την πιο τρανή αποδοχή και απόδειξη της ρήσης «το πιο βαθύ σκοτάδι υπάρχει πάντα πριν την Αυγή».
Αυτό το βαθύ σκοτάδι κυριαρχεί απόλυτα στην σημερινή Ελλάδα. Ένα βαθύ σκοτάδι που δείχνει ατελείωτο, αποτελεί, όμως, ένδειξη πως η αντίστροφη μέτρηση για την επαναφορά στο Ηλιακό Φως έχει αρχίσει. Άραγε, πόσοι Δυνατοί, Υπερήφανοι, Ατρόμητοι, Αλύγιστοι, Ηρωικοί, Ευγενείς και κυρίως Αληθινοί Υπερασπιστές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Λαϊκής Ευημερίας, της Πολιτιστικής Παράδοσης, και πολύ περισσότερο της ενστέρνισης ενός ΝΕΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ, υπάρχουν στα σημερινά μίζερα και θλιβερά δεδομένα της ζοφερής πραγματικότητας; Πόσοι είναι διατεθειμένοι να αντισταθούν Δημιουργικά ενάντια στους δυνάστες και τους ελληνόφωνους (σύγχρονους εφιάλτες) ντόπιους προδότες που αποτελούν το πολιτικό και κοινωνικό υπηρετικό τους προσωπικό;
Αν το δει κάποιος με την ψυχρή και στείρα λογική των αριθμών, θα θεωρηθούν «λίγοι». Αλίμονο, όμως, αν η Ιστορία γραφόταν με τέτοια «στεγνή» λογική, με «προσθέσεις» και «αφαιρέσεις». Αυτό που έχει σημασία, αυτό που αξίζει, είναι πως ΕΚΕΙΝΟΙ υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Είναι οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, στην καρδιά και το μυαλό, την σκέψη και τη δράση. Μέσα από το βλοσυρό τους βλέμμα αντανακλάται ο χαμένος κρίκος, που συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το θλιβερό παρόν για να δημιουργηθεί ένα λαμπρό μέλλον, αντάξιο των προσδοκιών και των πράξεών τους.
Οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, Άνδρες και Γυναίκες, ξέρουν πολύ καλά πως η γνώση αυτού που συμβαίνει γύρω τους είναι το πρώτο βήμα προς την αυτοπραγμάτωση και την αρμονία. Γι’ αυτό και τιμούν, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, διώχνοντας από μέσα τους κάθε τι το αρνητικό, οτιδήποτε φέρνει την αδυναμία, αντιστεκόμενοι σθεναρά στους πάσης φύσεως πειρασμούς και κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά της ψυχής τους στα κελεύσματα της μίζερης αστικοποίησης.
Έτσι, κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα για το σπάσιμο της αλυσίδας της παρακμής στον τρόπο σκέψεώς τους και με ένα απέριττο, αλλά ευλογημένο, «θράσος» (και θάρρος) είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν κάθε κατεστημένη αρχή, τάξη και αξία. Αντάρτες στο εφήμερο και το ψεύτικο, αρνητές κάθε κίβδηλης θεώρησης της Ελληνικότητας, πυκνώνουν τις Φάλαγγές τους, φυσώντας τις σάλπιγγες της αντεπίθεσης και χτυπώντας τα τύμπανα του Αγώνα για την Αληθινή, Πλήρη και Οριστική Απελευθέρωση της Χώρας.
Γιατί, όπως έλεγε και ένα σύνθημα μιας παλιότερης εποχής: «Με το Φως (στην καρδιά και το πνεύμα), ας διασχίσουμε την νύχτα (της σκοτεινής εποχής μας)».
Γ.Μ.
http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/cheimerino-hliostasio-diaschizontas-thn-megalh-nuchta-me-to-fws-ths-pisths
 ethnikismos.net