Φυματίωση, ο πιο επικίνδυνος «μετανάστης». Οι πνευμονολόγοι μιλούν για βόμβα στην Υγεία! Πενταπλάσια τα κρούσματα από όσα δηλώνονται

Βραδυφλεγής βόμβα για τη δημόσια υγεία είναι η φυματίωση, που επέστρεψε στην Ελλάδα εξαιτίας του Μεταναστευτικού και, εκτός από πρόσφυγες και μετανάστες, πλήττει κρατουμένους και χρήστες ουσιών.

Πού είναι αυτό το εθνομηδενιστικό "πληρωμένο τσόλι" του ... "παρατηρητηρίου του Ελσίνκι" και του Σόρος, να τραβήξει μια μηνυσάρα στον πνευμονολόγο - φυματιολόγο, επιμελητή Α΄ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», για ... "διασπορά ψευδών ειδήσεων";;;


Δεν του είπαν τ' αφεντικά του να το κάνει;;;

ΕΜΕΙΣ, ΜΩΡΕ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΣΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ...
"πάκια", και να τρέχουμε για ίαση;;;


Καλλιόπη Σουφλή


Οι πνευμονολόγοι μιλούν για βόμβα στην Υγεία! Πενταπλάσια τα κρούσματα από όσα δηλώνονται


Βραδυφλεγής βόμβα για τη δημόσια υγεία είναι η φυματίωση, που επέστρεψε στην Ελλάδα εξαιτίας του Μεταναστευτικού και, εκτός από πρόσφυγες και μετανάστες, πλήττει κρατουμένους και χρήστες ουσιών.

Η ανυπαρξία ενός Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου και Αντιμετώπισης της ασθένειας έχει ως αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε σήμερα πόσοι ασθενείς πάσχουν από τη νόσο, ποιοι ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή, ποιες είναι οι επιπτώσεις της νόσου και πόσα είναι τα περιστατικά πολυανθεκτικής φυματίωσης στον πληθυσμό.

Τα παραπάνω αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φυματίωση, «που είναι εδώ και δεν μας ξεχνά», ανέφεραν ειδικοί σε χθεσινή συνέντευξή Τύπου που έδωσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία (ΕΠΕ), με αφορμή το 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο στις 12-15 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Στην Ελλάδα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ, το 2018 δηλώθηκαν 432 νέες περιπτώσεις φυματίωσης, όμως οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα περιστατικά ασθενών είναι τουλάχιστον τριπλάσια έως πενταπλάσια.


Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Μόσχο, πνευμονολόγο - φυματιολόγο, επιμελητή Α΄ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», το κυριότερο εμπόδιο για τον έλεγχο της νόσου είναι η έλλειψη Εθνικού Προγράμματος για τη Φυματίωση, «που οδηγεί σε πλήρη σύγχυση στόχων και αδυναμία συντονισμού της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Η φυματίωση αποτελεί νόσημα που πλήττει περισσότερο τις ευπαθέστερες ομάδες πληθυσμού,
και συγκεκριμένα πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικιωμένους, κρατουμένους, χρήστες παράνομων ουσιών, ασθενείς με HIV λοίμωξη και άλλα αίτια ανοσοκαταστολής».

Αυτό συνεπάγεται ότι ο προσυμπτωματικός έλεγχος για φυματίωση ευάλωτων ομάδων είναι αποσπασματικός και ανεπαρκής, με αποτέλεσμα «οι περισσότεροι ασθενείς να διαγιγνώσκονται με σημαντική καθυστέρηση, με εκτεταμένη φυματίωση και έχοντας διασπείρει τη νόσο σε βαθμό που ο περιορισμός της δεν είναι εφικτός, ενώ άγνωστος αριθμός ασθενών παραμένει χωρίς διάγνωση και θεραπεία» είπε ο κ. Μόσχος.

Με την επιδείνωση του μεταναστευτικού προβλήματος και τη συνεχή αύξηση των μεταναστευτικών ροών, η ΕΠΕ, σε συνεργασία με μέλη της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τη Φυματίωση, ενημέρωσε επανειλημμένα τους αρμοδίους για τους κινδύνους που προκύπτουν από τον ελλιπέστατο έλεγχο.

Επίσης, κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για τον έλεγχο των προσφύγων και μεταναστών στα σημεία εισόδου, όπως η ανάπτυξη ειδικών κινητών μονάδων-εργαστηρίων που θα αναλάβουν τον έλεγχο των δομών φιλοξενίας.

Ωστόσο, λίγα πράγματα έχουν γίνει έως σήμερα.Πηγή


attikanea
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/12/blog-post_403.html

https://kyklwpas.blogspot.com/2019/12/blog-post_623.html