Σάββατο, Δεκεμβρίου 7

Ανατριχιαστικό; Έτσι θα μπαινοβγαίνουν οι παράνομοι μετανάστες στα κλειστά κέντρα της Ελλάδας

Ελεγχόμενη με barcode (!!!) θα είναι η είσοδος και η έξοδος παράνομων μεταναστών στα 15 νέα κλειστά(;) κέντρα ελεγχόμενης διαμονής στην ελληνική ενδοχώρα.

Θα δημιουργηθούν σε Λιβαδειά, Λαμία, Ιωάννινα, Αρτα, Φωκίδα, Πύργο, Σπάρτη. Στην Κρήτη θα γίνουν δύο ή τρία νέα κέντρα και έως τέσσερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή»:


Τα νέα κέντρα που θα δημιουργηθούν στην ενδοχώρα αλλά και όσα ήδη λειτουργούν, σταδιακά θα μετατραπούν σε κέντρα ελεγχόμενης διαμονής, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγχονται οι διαμένοντες σε αυτά, έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος και να μπορούν να εντοπιστούν άμεσα εφόσον προκύψει ανάγκη εξετάζεται από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι ότι πάνω στα χαρτιά ταυτοποίησης θα τοποθετείται αυτοκόλλητο με barcode, που θα αποτελεί το «διαβατήριο» εισόδου και εξόδου στον καταυλισμό.

Παράλληλα, στους καταυλισμούς θα ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται από τους διαμένοντες με ποινή την «περικοπή υλικών συνθηκών υποδοχής» από την οποία –περικοπή– αποκλείεται η σίτιση. Σε όσους αιτούντες άσυλο δεν τηρούν τους κανόνες λειτουργίας των καταυλισμών θα μπορεί για παράδειγμα να επιβάλλεται ποσοστιαία περικοπή των χρημάτων που λαμβάνουν ως βοήθημα. Από την άλλη, εντός των καταυλισμών θα υπάρχουν συγκεκριμένες παροχές έτσι ώστε οι αιτούντες να μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα.

Ακόμη περισσότερο, κάποιες παροχές θα υπάρχουν εντός των κλειστών κέντρων τα οποία σχεδιάζεται να δημιουργηθούν στα πέντε νησιά όπως για παράδειγμα κυλικείο ή και σούπερ μάρκετ έτσι ώστε να καλύπτονται οι πρώτες ανάγκες των διαμενόντων κυρίως όσον αφορά τη διατροφή.

Αυτά γράφει η Καθημερινή! Οι παράνομοι μετανάστες λοιπόν θα φέρουν, σε χαρτί αρχικά, ένα Barcode για να μπαινοβγαίνουν στα «κλειστά κέντρα ελεγχόμενης διαμονής».

Αυτό φυσικά και θα διαφημίσει αρνητικά την διαμονή των παράνομων μεταναστών στην χώρα μας, κάτι που είναι, στην παρούσα φάση, αναγκαίο, προκειμένου να μην έρθουν ακόμα περισσότεροι.

Εντούτοις, η είσοδος-έξοδος με barcode μας προβληματίζει!

Το 2011, στην Άιοβα της Αμερικής υπήρξε μια νέα πρόταση για την αντιμετώπιση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης: Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το Κογκρέσο, Pat Bertroche, πρότεινε την εμφύτευση μικροτσίπ στους ανθρώπους αυτούς προκειμένου να παρακολουθούνται οι κινήσεις τους.

Τι λέτε αν αυτό γίνει και στην Ελλάδα; Άλλωστε η εμφύτευση μικροτσίπ είναι πλέον κάτι το φυσιολογικό.

Τι κι αν μια άλλη κυβέρνηση ή εξουσία, ακόμα και παγκόσμια, αν λάβουμε υπόψη πως ζούμε σε εποχές παγκοσμιοποίησης, δεν χρησιμοποιήσει τα κλειστά αυτά κέντρα για όσους δεν συμφωνούν μαζί της.

Και τότε; Αλλά όχι δεν πιστεύουμε σε τέτοια σενάρια;

Πως είπατε; Παλιά δεν πιστεύαμε ούτε στην εμφύτευση μικροτσίπ;

 ksipnistere.com