Τέρης Χρυσός πριν το χειρουργείο: «Ο Θεός δε θα με αφήσει να φύγω»


«Αν τη σκαπουλάρω, θα κάνω μια μεγάλη συναυλία για να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες για το χειροκρότημα που μου έχουν προσφέρει εδώ και μισό αιώνα. Αν δεν τη σκαπουλάρω, όμως, θα κάνω μια συναυλία στον Άγιο Πέτρο με όλους τους φίλους που είναι εκεί πάνω».
Με αυτά τα λόγια και εμφανώς συγκινημένος, ο τραγουδιστής Τέρης Χρυσός που ετοιμάζεται την
Τετάρτη να εισαχθεί στο Ωνάσιεο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, μίλησε στην Espresso για το μεγάλο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.
Έχοντας πίστη στον Θεό, ο γνωστός ερμηνευτής που μεσουράνησε τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, προσπαθεί να βρει κουράγιο για να ξεπεράσει τη μεγάλη αυτή περιπέτεια. Πάνε δυο περίπου μήνες από τότε που ο 80χρονος Χρυσός διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν πίστεψε ότι το πρόβλημα αυτό θα τον έφερνε προ των πυλών του χειρουργείου.
«Θέλω να είμαι αισιόδοξος»
«Δεν πίστευα ότι θα μπω χειρουργείο. Νόμιζα ότι θα ξεπεραστεί με φάρμακα. Τελικά το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Θα πρέπει να κάνω εγχείριση ανοιχτής καρδιάς. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα βγω νικητής και από αυτή την περιπέτεια της ζωής. Έχω πίστη στον Θεό και νομίζω ότι δεν θα με αφήσει να φύγω. Θέλω να ζήσω, γιατί θεωρώ ότι έχω να δώσω ακόμα πράγματα στο τραγούδι» λέει συγκινημένος λίγα 24ωρα πριν το χειρουργείο.
Ο ίδιος, άλλωστε, έχει μάθει από μικρός στα δύσκολα. Πέρασε πολύ φτωχικά χρόνια ώσπου να ορθοποδήσει και να μεγαλουργήσει στο ελληνικό τραγούδι. Σε παλαιότερη συνέντευξή του μάλιστα είχε μιλήσει για όλα όσα είχε περάσει μικρός.
«Μέχρι τα 16 μου η ζωή μου ήταν άθλια. Οκτώ χρόνων γύριζα στους δρόμους βτης Τρούμπας και πούλαγα φιστίκια.
Ήρθαμε πρόσφυγες στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη με ένα βρακί μόνο. Τι να σας πρωτοπώ. Μέχρι ππου πήγαν να με βιάσουν» είχε εξομολογηθεί, ενώ όταν είχε ρωτηθεί αν υπάρχει στο πλευρό του κάποιος δικός του άνθρωπος, είχε πει πως μόνο ένας φίλος που είναι και γείτονας του συμπαραστέκεται.aftodioikisi.gr/