«Γη & ύδωρ» στις ΗΠΑ από Αθήνα: Τα πήρε όλα η Ουάσινγκτον με την αμυντική συμφωνία – Απαλάσσονται πλήρως από φόρους & δασμούς!

Λεπτομέρειες για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Όλα όσα αναφέρονται προκαλούν προβληματισμό, καθώς όπως φαίνεται τα δώσαμε όλα χωρίς να πάρουμε τίποτα. Ναι μεν είμαστε σύμμαχοι διαχρονικά και οφείλουμε να δίνουμε διευκολύνσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να λέμε σε όλα ΝΑΙ επειδή το θέλει η Ουάσινγκτον.
Την στιγμή που η Τουρκία κάνει ότι θέλει σε Αιγαίο κi Α. Μεσόγειο, απειλώντας τα
συμφέροντα του Ελληνισμού, αλλά και των ΗΠΑ έμμεσα, η Ουάσινγκτον όχι δείχνει αδιάφορη, αλλά κάνει και τα στραβά μάτια σε ορισμένες περιπτώσεις.
Η Αθήνα θα έπρεπε να απαιτήσει εγγυήσεις πριν δώσει το οτιδήποτε στις ΗΠΑ. Στο Πενταπόσταγμα δεν στάζουμε μίσος όπως πολλοί μας κατηγορούν για τις ΗΠΑ, αλλά θα θέλαμε στήριξη των εθνικών μας ζητημάτων, κάτι που δεν βλέπουμε.
Ποια είναι η στάση της Ουάσινγκτον στη συμφωνία Τρίπολης-Άγκυρας; Απλά λόγια και τίποτε άλλο. Πως αντιμετωπίζει η Ουάσινγκτον τις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο; Ουδέν σχόλιο
TO ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η αμυντική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ, πενταετούς διάρκειας, θα έπρεπε να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τη χώρα μας, με στόχο να εξυπηρετηθούν τα εθνικά συμφέροντα σε μια πολύ κρίσιμη χρονική συγκυρία, αλλά και να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις με οπλικά συστήματα από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού.
Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της, κάνοντας ένα πολύ μεγάλο δώρο στις ΗΠΑ, χωρίς την ίδια στιγμή να εξασφαλίζει, αν όχι ισότιμα, πολύτιμα ανταλλάγματα. Και αυτό την ώρα που η Τουρκία σπρώχνει εκτός των εδαφών της τις αμερικανικές βάσεις.
Όπως προκύπτει από το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», που κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για να κυρωθεί, οι ΗΠΑ επεκτείνουν αισθητά τα δικαιώματά τους στη βάση της Σούδας (δεν προσδιορίζεται τι
ακριβώς) και λαμβάνουν στρατιωτικές και βοηθητικές ευκολίες στις εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση της Λάρισας και τη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.
Στη Λάρισα, οι Αμερικανοί θέλουν να αναπτύξουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία μπορούν να φέρουν και όπλα, απ’ όπου θα εξορμούν για αποστολές στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στο Στεφανοβίκειο αναπτύσσουν ελικόπτερα, και όχι μόνο. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στο πεδίο ενδιαφέροντος των ΗΠΑ λόγω των Στενών του Βοσπόρου.
Εκείνο, όμως, που έχει μεγάλη σημασία και προκύπτει από τη διακρατική συμφωνία είναι ότι, δυνητικά, όλες οι στρατιωτικές βάσεις ανά την Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αμερικανικά στρατεύματα ή για την εξυπηρέτηση αμερικανικών σκοπών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη συμφωνία, «επιτρέπεται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές ευκολίες… και σε άλλες εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως συμφωνούνται αμοιβαία από τα μέρη ή τους ορισμένους εκπροσώπους τους, σύμφωνα με τις αντίστοιχες εσωτερικές τους διαδικασίες».
Τώρα, όσον αφορά τις στρατιωτικές δραστηριότητες και αποστολές, περιλαμβάνονται στον μεγάλο κατάλογο σχεδόν τα πάντα προς όφελος των Αμερικανών. Από λειτουργίες πτήσεων, συντήρηση και υποστήριξη αεροσκαφών και αερομεταφορών, μέχρι επισκέψεις, εκπαίδευση, ασκήσεις, κινήσεις μονάδων και σχηματισμών, διελεύσεις εντός του FIR Αθηνών, προσγείωση και ανάκτηση αεροσκαφών, συντήρηση πλοίων – αεροσκαφών, ενδιαίτηση προσωπικού, στάθμευση και ανάπτυξη δυνάμεων και υλικού, τοποθέτηση εξοπλισμού, προμηθειών και υλικού, κοινές και συνδυασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Κι όλα αυτά χωρίς οι Αμερικανοί να υποχρεούνται να πληρώσουν τίποτα στο Ελληνικό Δημόσιο. Και τούτο διότι, σύμφωνα με ειδικά άρθρα της συμφωνίας, παρέχεται απαλλαγή από φόρους, δασμούς και τέλη προμηθειών, εξοπλισμού και εφοδίων των δυνάμεων των ΗΠΑ στην ελληνική επικράτεια, απαλλαγή από ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών στις δυνάμεις και στο προσωπικό των ΗΠΑ.  
Δείτε εδώ το άρθρο 11 της συμφωνίας
Απαλλάσσονται επίσης από φόρους, δασμούς και άλλες επιβαρύνσεις κάθε υλικό που εισάγεται στην Ελλάδα, αλλά και οι εργολάβοι – υπεργολάβοι που φέρουν την ιθαγένεια των ΗΠΑ και έρχονται στην Ελλάδα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δυνάμεις των ΗΠΑ. 

Όλη η συμφωνία εδώ
ΠΗΓΗ
.triklopodia.gr