Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13

ΤΟ ΙΣΛΑΜ «ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ! Αυτός είναι ο Ιρανός που θέλει να γίνει Πρωθυπουργός της Αγγλίας

720_689732_9793622c73-8eb21c9b830909c7
Ένας 25χρονος μετανάστης από το Ιράν, επιδιώκει να γίνει το πρώτο πρόσωπο στην ιστορία της Βρετανίας που θα εκθρονίσει έναν εν ενεργεία Βρετανό πρωθυπουργό, στις αυριανές βουλευτικές εκλογές.
Ο Άλι Μιλάνι είναι ο υποψήφιος των Εργατικών για την έδρα στην περιφέρεια Αξμπριτζ και Σάουθ Ράισλιπ (δυτικό Λονδίνο) στην οποία κυριαρχεί ο Μπόρις Τζόνσον από το 2015.
Ο Μιλάνι δηλώνει πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι «θα
νικήσει όποιον Τόρι τον πλησιάσει». Ωστόσο, όπως παραδέχεται, η νίκη του θα είναι «πιο γλυκιά αν αυτός είναι ο Μπόρις Τζόνσον».
Η ιστορία του Άλι Μιλάνι εναντίον του Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να περιγραφεί με διάφορους τρόπους: το παιδί της γειτονιάς που μάχεται κατά του Τόρι αλεξιπτωτιστή που προσγειώθηκε στην έδρα του… Ο μετανάστης εναντίον του κατεστημένου… Το αγόρι από την εργατική τάξη που μεγάλωσε με επιδόματα προκαλεί τον απόφοιτο του Ήτον που ήθελε να γίνει βασιλιάς…Ή ο έξυπνος πολιτικός ρήτορας που βρήκε την ευκαιρία και σκέφτηκε ‘εγώ μπορώ καλύτερα απ΄αυτόν’…
Ο Μιλάνι εγκαταστάθηκε στην περιοχή όταν ήταν πέντε ετών. Η μητέρα του μεγάλωσε μόνη της τον ίδιο και την αδελφή του, με τη βοήθεια ενός επιδόματος αναπηρίας που λάμβανε.
Αύριο, ο 25χρονος επιδιώκει να επιτύχει μια μεταστροφή των ψηφοφόρων που να ξεπερνά το 5%, ώστε οι Εργατικοί να κερδίσουν την έδρα του Άξμπριτζ. Αν εκλεγεί θα είναι ο δεύτερος Βρετανοϊρανός που θα εισέλθει στη Βουλή των Κοινοτήτων.
«Μα τον Θεό, δεν είδα ποτέ τον εαυτό μου ως βουλευτή. Θεωρούσα απλώς ότι θα είμαι ακτιβιστής», λέει. Σε τέτοιον βαθμό μάλιστα ώστε, όταν ένα μέλος του κόμματος από την περιφέρειά του, του ζήτησε να εξετάσει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στο Άξμπριτζ το 2018, ο Μιλάνι του έκλεισε το τηλέφωνο.
Το παιδί από τις εργατικές πολυκατοικίες
Μεγάλωσε σε διαμέρισμα εργατικής πολυκατοικίας στο Γουέμπλεϊ, αλλά πήγε σχολείο στο Κίλμπερν. Ήταν φτωχός, αλλά δεν το αντιλαμβανόταν.
«Όταν πήγαινα στο σπίτι κάποιου φίλου, δεν διέφερε υπερβολικά από το δικό μου», λέει. Όταν όμως πήγε για σπουδές στο πανεπιστήμιο Μπρουνέλ, τότε άλλαξε ξαφνικά η αντίληψή του για τον πλούτο. «Την πρώτη μου ημέρα εκεί κάθομαι στο τραπέζι μαζί με τον νέο συγκάτοικό μου και μια συμφοιτήτρια μιλάει για το άλογό της. ‘Τί εννοείς άλογο; Πού βάζεις ένα άλογο; Δεν μπορείς απλά να παρκάρεις ένα άλογο στον δρόμο σαν το αυτοκίνητο’. Ο πλούτος έπαψε να είναι απλά μια ιδέα και έγινε κάτι αληθινό», θυμάται.
Ο Μιλάνι σχετίζεται με το κίνημα Momentum, που δημιουργήθηκε για να στηρίξει την υποψηφιότητα του αρχηγού των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, στις εσωκομματικές διαδικασίες το 2015 και το οποίο στηρίζει με πολύ ενεργό τρόπο την υποψηφιότητά του στο Άξμπριτζ.
Φαίνεται πάντως ότι οι Τόρις τον έχουν πάρει στα σοβαρά, αν λάβουμε υπόψη το δημοσίευμα της Guardian ότι οι συντηρητικοί δαπάνησαν 1.178 στερλίνες μέσα σε μια μόνο ημέρα για να διαφημίσουν στο Facebook την εκστρατεία τους στο Άξμπριτζ.
«Εμείς δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερα καινοτόμο στρατηγική. Απλώς θα μιλήσουμε σε περισσότερους ανθρώπους. Εκείνος θα στοχεύσει στους φοιτητές του πανεπιστημίου Μπρουνέλ που είναι εδώ κοντά, είναι σημαντικοί για τις ελπίδες του να εκλεγεί», λέει ο Μιλάνι.
Ο Μιλάνι δεν κρύβει τα… συναισθήματα που τρέφει για τον Τζόνσον: »Είναι ψεύτης…θα κάνει ή θα πει τα πάντα προκειμένου να προωθήσει την πολιτική του καριέρα. Δεν το αντέχω αυτό πάνω του».
Απαντώντας σε ερώτηση για το »τι θα έκανε την επόμενη ημέρα σε περίπτωση εκλογής του, λέει: «Θα κοιμόμουν». Επιμένει ότι δεν θα τον ενδιέφερε να γίνει μια ημέρα πρωθυπουργός και παραδέχεται: «Θέλω να είμαι βουλευτής του Άξμπριτζ και Σάουθ Ράσλιπ και αυτή τη στιγμή μέχρι εκεί μπορώ να δω».
Ο 25χρονος τάσσεται υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ και εξηγεί: «Πάντα λέω στον κόσμο ότι κάποιοι τύποι σαν τον Άρον Μπανκς, τον Νάιτζελ Φαράζ και τον Μπόρις Τζόνσον ήταν όλοι πλούσιοι το προηγούμενο βράδυ και θα είναι και το βράδυ μετά το Brexit. Εμείς, οι κανονικοί άνθρωποι, πληρώνουμε το τίμημα».
Τ

 makeleio.gr