Κυριακή, Δεκεμβρίου 29

Ταξιδέψτε στο χωριό του Αϊ Βασίλη και ανακαλύψτε τη μαγεία που κρύβετε μέσα σας!

Έχουμε αποδείξεις: Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει! Σας παρουσιάζουμε το μαγευτικό Ροβανιέμι, φινλανδική πόλη της Λαπωνίας και επίσημο χωριό του Άι Βασίλη. Σας περιμένει να τον γνωρίσετε, παρέα με τα ξωτικά, τους ταράνδους και τη σύζυγό του - τι περιμένετε;

Έχουμε αποδείξεις: Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει κι εμείς εντοπίσαμε το χωριό του!
Πολύ μακριά από εδώ, στα πέρατα του φινλανδικού βορρά, βρίσκεται στη Λαπωνία το βουνό Korvatunturi. Στους πρόποδες του βουνού αυτού επέλεξε να στήσει το σπιτικό του ο Άγιος Βασίλης μαζί με τη σύζυγό του, τα ξωτικά και τους ταράνδους του. Ο Άγιος Βασίλης εδώ και χρόνια, τόσα πολλά που ούτε ο ίδιος δε θυμάται, ζει κρυμμένος πολύ καλά, σχεδόν αόρατος στο ανθρώπινο μάτι. Γιατί τόση μυστικοπάθεια; Μα εκεί βρίσκεται το μυστικό της μαγείας των Χριστουγέννων, που μόνο ο ίδιος και οι βοηθοί του πρέπει να γνωρίζουν! Μία μέρα, ένας ταξιδιώτης πέρασε από εκεί και αμέσως τα νέα διαδόθηκαν. Σύντομα άνθρωποι από τις γύρω περιοχές άρχισαν να καταφτάνουν για να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους άγιο, χωρίς φυσικά να έχουν καμία τύχη – ο Άι Βασίλης δεν είναι κανένας χθεσινός, τόσες εκατοντάδες χρόνια έχει γίνει μάστορας στο να κρύβεται!

Rovaniemi-to-xwrio-tou-agiou-vasili

Ο καλός γεράκος όμως δεν ήθελε να απογοητεύει τους αγαπημένους του φίλους και έτσι αποφάσισε να επισκεφθεί το Rovaniemi για να τους δει από κοντά. Τόσο πολύ του άρεσε, που υποσχέθηκε ότι από δω και πέρα το Rovaniemi θα είναι το επίσημο σημείο συνάντησης με τους φίλους του. Το γραφείο του είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και δέχεται καθημερινά χιλιάδες γράμματα αλλά και επισκέψεις από όλον τον κόσμο. Θέλετε να γνωρίσετε κι εσείς το χωριό του Άι Βασίλη;

Rovaniemi-to-xwrio-tou-agiou-vasili

Το Rovaniemi, η πρωτεύουσα της Λαπωνίας, βρίσκεται στη ζώνη του Αρκτικού Κύκλου. Βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, το καλοκαίρι εμφανίζεται ο ήλιος του μεσονυκτίου, δηλαδή για 24 τουλάχιστον ώρες ο ήλιος βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα. Αντίστοιχα, το χειμώνα ο ήλιος κατεβαίνει κάτω από το επίπεδο του ορίζοντα, με τα μοναδικά φώτα να προέρχονται από το φεγγάρι και τη μαγική aurora borealis.

                                  Rovaniemi-to-xwrio-tou-agiou-vasili

Δεν είναι απορεί κανείς που κάπου στην περιοχή του Αρκτικού Κύκλου βρίσκεται η μεταβατική ζώνη του χρόνου: ο χρόνος μετατρέπεται στο μαγικό χρόνο των ξωτικών! Εάν κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για Rovaniemi, τότε προσοχή! Έχετε το νου σας για μικρά σκανδαλιάρικα ξωτικά που παίζουν στο χιόνι και έχουν αγαπημένο τους χόμπι να πειράζουν τους ανθρώπους. Άλλωστε, οι άνθρωποι είναι σε θέση να τα δουν μόνο όταν τα ίδια θελήσουν να γίνουν ορατά..

SantaPark

Τα ξωτικά εργάστηκαν πολύ σκληρά και κατάφεραν να ανοίξουν ένα πολύπλοκο σύστημα σπηλαίων στο λόφο του Rovaniemi, ένα μέρος όπου θα μπορεί ο Άγιος Βασίλης να συναντιέται με τους φίλους του. Ένα μέρος όπου τα Χριστούγεννα διαρκούν αιώνια! Το ονόμασαν SantaPark και το εγκαινίασαν το 2008. Από τότε, το SantaPark λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι και καλωσορίζει τους επισκέπτες σε όλους τους χώρους του.

Rovaniemi-to-xwrio-tou-agiou-vasili

Επισκεφθείτε το Rovaniemi και ξεναγηθείτε στο γραφείο του Άι Βασίλη, στο προσωπικό του ταχυδρομείο και στη σχολή ξωτικών, μασουλώντας λαχταριστές λιχουδιές από τα χεράκια της κυρίας Αγιοβασίλη. Φυσικά θα γνωρίσετε και τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη. Μπορείτε να του μιλήσετε από κοντά για τις επιθυμίες σας, να του κάνετε ερωτήσεις και – γιατί όχι;- να καθίσετε στα γόνατά του!

Σχολή Ξωτικών

Rovaniemi-to-xwrio-tou-agiou-vasili

Στη Σχολή Ξωτικών μπορείτε να περάσετε χωρίς εξετάσεις όλο το χρόνο. Ο βασικός κορμός του προγράμματος σπουδών περιστρέφεται γύρω από αρχαία μυστικά των ξωτικών, δεξιότητες και εκμάθηση κόλπων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μικρούς και μεγάλους στο σπίτι. Οι περήφανοι απόφοιτοι επιβραβεύονται με το επίσημο Πιστοποιητικό της Σχολής Ξωτικών, καθ’ όλες τις τυπικότητες – δεν είμαστε σίγουροι όμως αν θα προσθέσει κάτι στο βιογραφικό σας.

Η Κουζίνα της κυρίας Αγιοβασίλη

Rovaniemi-to-xwrio-tou-agiou-vasili

Οι γαργαλιστικές μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα της κυρίας Αγιοβασίλη εκεί κοντά, σέρνουν.. από τη μύτη τους ξωτικο-φοιτητές! Η σύζυγος του Άι Βασίλη δε θα μπορούσε παρά να είναι καλόκαρδη και στοργική. Βοηθήστε τη να διακοσμήσει τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα της και αυτή θα σας μάθει τις μυστικές της συνταγές, θα σας σερβίρει ζεστό κρασί και θα σας φορτώσει με ένα σωρό λιχουδιές!

Το γραφείο του Άι Βασίλη

Rovaniemi-to-xwrio-tou-agiou-vasili

Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τον αγαπημένο σας χοντρούλη. Πίσω από την ξύλινη πόρτα που θα δείτε μπροστά σας στέκεται εκεί, ντυμένος στα κόκκινα και σας περιμένει. Πρώτη σας συνάντηση και όμως, τόσο οικεία φιγούρα.. Καθίστε στο γραφείο, πιάστε την κουβέντα και ρωτήστε τον ό,τι θέλετε! Ο πάντα χαρούμενος Άι Βασίλης θα σας απαντήσει, ενώ η πελώρια κοιλιά του θα τραντάζεται από τα γέλια και τα «Χο Χο!». Οπλίστε τις φωτογραφικές σας μηχανές και βγάλτε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε!

Μαγικό Ταχυδρομείο

Rovaniemi-to-xwrio-tou-agiou-vasili

Βλέπετε μπροστά σας το επίσημο ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη, εκεί που συγκεντρώνονται όλα τα γράμματα, από όλους τους ανθρώπους του πλανήτη! Μην αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό. Το μαγικό ταχυδρομείο δεν είναι σαν τα κοινά ΕΛΤΑ, αλλά λειτουργεί με τη μαγεία των ξωτικών! Δείτε με τα μάτια σας όλη τη διαδικασία συλλογής και οργάνωσης των γραμμάτων από τα ακούραστα ξωτικά, ενώ σας διηγούνται τις απίστευτες ιστορίες τους.

Γκαλερί Πάγου

Rovaniemi-to-xwrio-tou-agiou-vasili

Η Γκαλερί Πάγου είναι μια ευγενική χορηγία της Βασίλισσας του Χιονιού, η οποία συνεργάζεται στενά με την οικογένεια Αγιοβασίλη. Ντυθείτε καλά πριν επισκεφθείτε το μαγικό μουσείο που μετατρέπει την αναπνοή σε ατμό! Σε μία από τις πιο συναρπαστικές περιηγήσεις σας σε μουσείο (είμαστε σίγουροι) θα μάθετε πολλά για τη φινλανδική φύση, μέσα από υπέροχα παγωμένα γλυπτά.
Εάν κουραστείτε, η έννοια του «παγωμένου» ποτού αποκτά νέα διάσταση στο Ice Bar του μουσείου.

Rovaniemi-to-xwrio-tou-agiou-vasili

Θέλετε να πραγματοποιήσετε το μεγαλύτερο όνειρο όλου του κόσμου; Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια για Rovaniemi, γνωρίστε από κοντά τον Άγιο Βασίλη και.. φέρτε και ένα αυτόγραφο και για μας!travelkiki.com