Πέμπτη, Δεκεμβρίου 26

ΕΣΚΑΣΕ «ΜΠΟΜΠΑ»: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ KAI ME ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ! – Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΕΝ «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΣΚΟΥΦΟ» ΤΟΥ;

doc_20171219_1896012_erntogan_me_tin_kataktisi_tis
Η Τύνιδα αποκαλύπτει για πρώτη φορά πρόταση της Άγκυρας για συμμαχία Τουρκίας, Τυνησίας, Αλγερίας και φιλότουρκων Λίβυων του GNA με δήλωση της τυνησιακής προεδρίας!
Στην δήλωση αυτή, η τυνησιακή προεδρία προσθέτει πως μια οι φήμες για ένταξη της Τυνισίας στον «άξονα» αυτόν «δεν ανταποκρίνεται στις θέσεις της Τυνησίας».

Είναι η πρώτη φορά που «ανακατεύεται» και η Αλγερία στην λιβυκή σύγκρουση και αποκαλύφτηκε από «σπόντα» λόγω της τυνησιακής προεδρίας η οποία ευτυχώς για την ώρα δείχνει να μην συμμερίζεται τα σχέδια Ερντογάν.
Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε δημιουργήσει έναν ευρύτερο σχεδιασμό δημιουργίας συμμαχίας «αντίβαρο» σε αυτήν που έχει κάνει η Ελλάδα με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο.
Το ζήτημα είναι άλλο: Στην Αθήνα το ήξεραν; Ήταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Όπως έδειξε η υπογραφή του μνημονίου Λιβύης-Τουρκίας μάλλον δεν ήταν καθόλου έτοιμοι οπότε θεωρείται απίθανο να είχε προβλεφθεί και η εμπλοκή της Αλγερίας, άλλωστε ούτε της Τυνησίας είχε προβλεφθεί αφού το ταξίδι του Ρ.Τ.Ερντογάν χθες στην Τύνιδα έπιασε τους πάντες στον «ύπνο», αναφέρει το pronews.

 makeleio.gr