Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30

NEOΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΩΣ 546 ΕΥΡΩ

Νέα προγράμματα εργασίας από τον ΟΑΕΔ: «Ανοίγουν» άμεσα 36.500 θέσεις – Δείτε πότε βγαίνει η προκήρυξη, ποιοί είναι δικαιούχοι και πως θα κάνετε την αίτηση
1
Το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να βγει η προκήρυξη του ΟΑΕΔ σχετικά με το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 θέσεις εργασίας με συμβάσεις οκταμήνου σε δήμους, περιφέρειες και υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων.

Δικαιούχοι θα είναι όσοι άνεργοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 67 ετών, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν ολοκληρώσει τη Δευτεροβάθμια υποχρεωτική Εκπαίδευση. Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.
Οι άνεργοι που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μία και μόνο ειδικότητα. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ξεπερνά τα 265.670.000 ευρώ.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό
κίνδυνο αποκλεισμού, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι με χαμηλά προσόντα.
Το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε στοχευμένα έργα δήμων και φορέων, που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως, ενδεικτικά, η συντήρηση και η αναβάθμιση μικρών υποδομών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, η αναβάθμιση και η προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.
Θα περιλαμβάνει, επίσης, πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών, μετά την ολοκλήρωση του οποίου θα πιστοποιούνται οι γνώσεις και οι δεξιότητες που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης εφόσον οι ωφελούμενοι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα επιλέξουν να συμμετάσχουν στην κατάρτιση.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι άνεργοι αλλά δεν έχουν εγγραφεί στα μητρώα θα πρέπει να το κάνουν άμεσα, ώστε να προλάβουν τις ημερομηνίες υποβολής αίτησης. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα, ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης, σε τρεις διαφορετικούς φορείς.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του
οργανισμού (www.oaed.gr), στο πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης.