Παρασκευή, Δεκεμβρίου 6

Μετατρέπουν συμβάσεις εργασίας από αορίστου χρόνου σε εκ περιτροπής--Μη ξεχνάτε ο Κούλης ως υπoυργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί Σαμαρά την περίοδο 2013-2014.απέλυσε 15.000 εργαζόμενους

Ο Νόμος 4635 του Γ. Βούρτση φέρνει τα πάνω κάτω στον ιδιωτικό τομέα.
Ανησυχητικά παραμένουν τα στοιχεία για την εργασία στον Ιδιωτικό Τομέα, παρά τις διαβεβαιώσεις συχνά – πυκνά, ότι θέσεις και μισθοί θα διασφαλιστούν.

Στο σύνολο των 2.491.102 εργαζομένων, οι 715.875 (ποσοστό 28,73%) απασχολούνται μερικώς και ο μέσος μηνιαίος μικτός μισθός που λαμβάνουν είναι 409,21 ευρώ.


Η αποκάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες μετατροπές συμβάσεων εργασίας από αορίστου χρόνου σε εκ περιτροπής (με ή χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου), όπως αυτές καταγράφονται από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», δημιουργεί ανησυχία και ισχυρούς προβληματισμούς για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, λέει στον 98.4 ο καθηγητής, επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.





Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να πριμοδοτεί την πλήρη και ασφαλισμένη εργασία και να αφήνει μεγαλύτερο έδαφος σε αξιοπρεπείς και αξιοβίωτους μισθούς, αφού είναι αυτονόητο ότι όσοι μεν από τους 715.875 εργαζόμενους με μικτό μηνιαίο μισθό 409,21 ευρώ έχουν δημιουργήσει οικογένεια, αυτές ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, όσοι, δε, δεν το έχουν ακόμη τολμήσει, δεν μπορούν καν να το ονειρευτούν.

10 Ιανουαρίου η Μάχη των μαχών για τα αναδρομικά



Αναφορικά με το συνταξιοδοτικό και τα αναδρομικά χιλιάδων συνταξιούχων ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλά για τη Μάχη των Μαχών που θα δοθεί στο Δικαστήριο 10 Ιανουαρίου του 2020 οπότε και θα κριθεί η τύχη των αναδρομικών, μετά την προσφυγή του ΕΦΚΑ. Πάντως το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε 101 συνταξιούχους, καθώς τους επιδίκασε αναδρομικά (συντάξεις - Δώρα) τετραετίας με τόκο 6%.


από youtube
 teleytaiaexodos.