Τετάρτη, Δεκεμβρίου 18

Reuters: Κρίνεται η τύχη της Airbnb από το Δικαστήριο της ΕΕ

Κατηγορίες για εκδίωξη των οικονομικά ασθενέστερων

Μια απόφαση καθοριστική -σε μεγάλο βαθμό- για το μέλλον της Airbnb στις χώρες της ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει, την προσεχή Πέμπτη, το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Λίγες ημέρες μετά τις νέες δικαστικές αντιπαραθέσεις στην Ελλάδα, το δικαστήριο της ΕΕ ουσιαστικά καλείται να αποφασίσει αν το Airbnb είναι μια online υπηρεσία κρατήσεων ή ένα κολοσσιαίο κτηματομεσιτικό πρακτορείο. Η απόφαση του δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το Reuters,
μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για το Airbnb ιδίως εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) έχει ήδη συμφωνήσει σε συνεργασία με την Airbnb για τη στέγαση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών.
Η κρίσιμη απόφαση για την Airbnb
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια ύστερα από ενστάσεις της Ενωσης Επαγγελματιών Τουρισμού της Γαλλίας, η οποία υποστηρίζει ότι οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζονται με πιο αυστηρούς όρους απ’ ό,τι η Airbnb.
Σύμφωνα με το Reuters, εισαγγελία του Παρισίου άσκησε δίωξη στην Airbnb τονίζοντας ότι «έσπασε» τους όρους του νόμου Hoguet, ο οποίος εδώ και δεκαετίες αποτελεί το πλαίσιο για την κτηματομεσιτική δραστηριότητα στη Γαλλία. Με τη σειρά του, Γάλλος δικαστής ζήτησε τη συνδρομή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Η απόφαση, σύμφωνα με την ανάρτηση του Δικαστηρίου, θα εκδοθεί στις 19 Δεκεμβρίου:matrix24.gr