Σάββατο, Ιανουαρίου 4

Τρόμος από αυτό που έρχεται! Ο Ερντογάν λέει ότι τουλάχιστον 250.000 μετανάστες κατευθύνονται προς την Τουρκία – Πιθανόν να τους στείλει στην Ελλάδα

Μήπως να πάρουμε όπλα για να προστατέψουμε τη ζωή μας και της οικογένειάς μας;
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι έως και 250.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν την βορειοδυτική περιοχή της Συρίας Ιντλίμπ με κατεύθυνση προς την Τουρκία.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Αγκυρα προσπαθεί να τους αποτρέψει από το να διασχίσουν το σύνορό της. Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο. Η Αγκυρα εκφράζει φόβους
για νέο προσφυγικό κύμα από την Ιντλίμπ, όπου ζουν έως και τρία εκατομμύρια Σύροι σε αυτό το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών μετά την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών εναντίον στόχων στην περιοχή από τις ρωσικές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις τον τελευταίο μήνα.

«Προσπαθούμε να τους εμποδίσουμε», λέει ο Ερντογάν

«Αυτή τη στιγμή 200.000 με 250.000 μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορά μας. Προσπαθούμε να τους εμποδίσουμε με κάποια μέτρα, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο, είναι κι αυτοί άνθρωποι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα.
 .ksipnistere.com