Παρασκευή, Ιανουαρίου 10

Πληρώνουμε 2,6 δις ευρώ τους Σταμουλοκολλάδες του Δημοσίου. Οι 6 του ΟΤΕ και ο Πάστορας Παυλόπουλος

Πιο ανθεκτικοι απο τον Κασεμ Σουλεϊμανι--Κραυγαλέο παράδειγμα η ΔΕΗ των 10.000 πλουμιστών υπαλλήλων τους οποίους δεν τολμά να ακουμπήσει ο νέος διεθύνων σύμβουλος αλλά ούτε φυσικά και ο Κωστής Χατζηδάκης

Με φόντο ένα πελατειακό κράτος που μετά από 10 χρόνα Μνημόνια εξακολουθεί να πληρώνει 2,6 δις ευρώ το χρόνο για να συντηρεί δημοσίους χρεοκοπημένους οργανισμούς χωρίς ν΄απολύσει καμμία από τις ιερές αγελάδες-δημοσίους υπαλλήλους, είναι λογικό ένας μποντιμπιλντεράς-μποξέρ και ένας μαρμαράς (οι δύο περιβόητοι εργατοπατέρες του Μετρό) να κάνουν απεργία ταλαιπωρώντας με κάθε ευκαιρία 1,5 εκατομμύριο Αθηναίους.
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αυτό το νοσηρό βαθύ πελατειακό κράτος δίνει το σύνθημα της προστασίας των εργατοπατέρων στην εποχή της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης και όταν μισό εκατομμύριο νέοι Ελληνες-φωτεινά μυαλά έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.
Κραυγαλέο παράδειγμα η ΔΕΗ των 10.000 πλουμιστών υπαλλήλων τους οποίους δεν τολμά να ακουμπήσει ο νέος διεθύνων σύμβουλος αλλά ούτε φυσικά και ο Κωστής Χατζηδάκης.
Ετσι επιλέγουν να αυξήσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος την ώρα που ολόκληρες περιοχές της χώρας βυθίζονται κάθε τόσο στο σκοτάδι.
Οσες “νικηφόρες” επισκέψεις και να κάνουν στον Λευκό Οίκο οι Ελληνες πρωθυπουργοί εάν δεν αλλάξουν την χυδαία πελατειακή λογική του κράτους αυτή η χώρα δεν έχει ουδεμία τύχη.
Οταν μάλιστα έχει επιλέξει σαν ανώτατο άρχοντα τον μεγαλύτερο πολιτικό Μαυρογιαλούρο της μεταπολίτευσης ο οποίος απογείωσε τις προσλήψεις (ακόμη και σε ΕΥΠ, ΑΠΕ και πάει λέγοντας) Προκόπη Παυλόπουλο.
Αυτός ο Πάστορας του πελατειακού κράτους είναι λογικό να βρίσκει σήμερα στήριξη σε όλες εκείνες τις αυλές των συμφερόντων που κατά καιρούς υπηρέτησε και φυσικά στην Εκκλησία ο σκοταδιστικός ρόλος της οποίας συνεχίζεται αδιάκοπα από τη σύσταση του ελληνικού κράτους.
Ο Παυλόπουλος που στο πρόσωπό του πίνουν σαμπάνια όλοι σχεδόν οι εγχώριοι Ελληνες ολιγάρχες αποτελεί το σύμβολο του πελατειακού κράτους. Είναι το πρόσωπο-τοτέμ του τρυπώνω στο Δημόσιο και μεταλλάσομαι για να διατηρώ τη θέση μου. Είναι ο Πάστορας του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.
Ο ίδιος αφού ψήφισε μνημόνια σαν βουλευτής του Σαμαρά στη συνέχεια την είδε καιροσκοπικά αντιμνημονιακός και συριζαίος. Τόσο συριζαίος που έστελνε sms στους δημοσκόπους για να μην εμφανίζουν διαφορά υπέρ της ΝΔ.
Μετά απ΄όλο αυτά είναι “λογικό” για 6 εργαζόμενους (ανάμεσά τους κι ένας εργατοπατέρας) στους οποίους προτάθηκαν γενναιόδωρες αποζημιώσεις από την Διοίκηση του ΟΤΕ πριν απολυθούν να φθάνουν στο σημείο να προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους, αντιγράφοντας λογικές Σταμουλοκολλάδων.
Να παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν.
Πολύ σωστά η ανακοίνωση του Οργανισμού σημειώνει πως, το νέο Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε απεργία πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν:
Η περιφρούρηση και ο εκφοβισμός προσβάλλουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία
Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους.
Από τις 21/12/19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές  προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν.
Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Η εταιρεία δηλώνει ότι:
  • Όπως σέβεται το δικαίωμα στην απεργία, θα διαφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν, έχοντας ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
  • Η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.
  • Η τακτική αυτή αναγκάζει, όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν, να υποστούν οικονομική ζημία και τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής.
  • Η παρεμπόδιση των εργαζομένων που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να εργαστούν είναι αντιδημοκρατική και υποβαθμίζει τον ΟΤΕ και την χώρα μας.

 https://kourdistoportocali.com