Τετάρτη, Ιανουαρίου 1

Τρίκαλα, το ελληνικό Amsterdam

Όχι αγαπητέ αναγνώστη, η κάνναβη δυστυχώς απαγορεύεται ακόμα και δεν θα μπορείς να κάνεις ποδήλατο στα στενά των Τρικάλων μαστουρωμένος, αλλά θα γουστάρεις και νηφάλιος..
Γενικά τα Τρίκαλα δεν είναι η τυπική επαρχιακή πόλη(για κανένα λόγο..) και περισσότερο θα σου θυμίσει ευρωπαική πόλη παρά π.χ. το Άργος.

Αρχικά είναι η νούμερο ένα ποδηλατούπολη της Ελλάδας ενώ 8 στους 10 κατοίκους της περιοχής επιλέγουν το πετάλι από το γκάζι δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ξελαμπικάρει για λίγο από κόρνες και κίνηση.
Ποδηλατάκι λοιπόν γύρω από το γραφικό ποτάμι της πόλης και ύστερα σούρα και καλούς μεζέδες στα όμορφα μαγαζιά των Τρικάλων.

Το 1142 έχει μπει για καλά στις ζωές των Ελλήνων την τελευταία περίοδο, όχι όμως για τους Τρικαλινούς. Ο δήμος ήταν ο πρώτος που πριν λίγα χρόνια σήκωσε τα λάβαρα της αντικαπνιστικής επανάστασης και με μότο «Τα Τρίκαλα κόβουν το τσιγάρο – Είναι θέμα πολιτισμού» εφήρμοσε καθολική απαγόρευση του τσιγάρου σε μαγαζιά και υπηρεσίες.
Γενικά στη περιοχή το έχουν πολύ όσον αφορά όρους όπως η καινοτομία και η πρωτοπορία..
Δεν είναι τυχαίο που ήδη από το 2015 πήρε μπρος το περιβόητο πλέον λεωφορείο χωρίς οδηγό που σίγουρα λειτούργησε και σαν επικοινωνιακό παιχνίδι μιας και μέχρι και η Guardian έκανε ειδικό αφιέρωμα. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες κινήσεις που δεν λειτούργησαν σαν επικοινωνιακό πυροτέχνημα βοηθώντας και απλοποιώντας την καθημερινή ζωή των ντόπιων.

Τα Τρίκαλα είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που διαθέτει e-ΚΕΠ. Θες να βγάλεις ρε άνθρωπε πιστοποιητικά; Δε θα σε στήσουν για ώρες στις ουρές δημοσίων υπηρεσιών. Σε όλη τη πόλη υπάρχουν ΑΤΜs που θα σου κάνουν τη δουλειά στο άψε σβήσε. Επίσης το πήγαν και ένα βήμα παραπέρα για τα περήφανα γηρατειά και πλέον υπάρχουν και ντελιβεράδες που κάνουν παράδοση σε πιστοποιητικά. Επιπλέον υπάρχει όντως δωρεάν wi-fi και όχι σαν αυτό που είχε τάξει ο Σαμαράς κάποτε για τους Αθηναίους, διαθέτουν έξυπνο φωτισμό και θα γίνουν η πρώτη 5G πόλη.
Ιδανικά η πόλη αξίζει τη χειμερινή περίοδο για αποδρασούλα μικρή από το αστικό κέντρο για να δει κανείς πως και μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοια όμορφα μέρη παραδοσιακά μεν, ευρωπαικά δε..
 fanpage.gr