Παρασκευή, Ιανουαρίου 31

Η κατάρρευση και η διάλυση της ΝΔ πλησιάζει…ο Σαμαράς εχει ετοιμο νέο κόμμα

Το σύνθημα του: Χρειαζόμαστε ηγέτη ....ο Μητσοτάκης δεν ειναι...
Η κόντρα Σαμαρα – Μητσοτάκη ειναι σε εξέλιξη.Η απουσία του για την ψήφιση της Σακελαροπούλου και του Νόμου εκτρώματος για τον μη υποβιβασμό ομάδων που καλύπτει οσους θελουν να αγοραζουν ομάδες και να ελέγχουν το ποδόσφαιρο χωρίς υποβιβασμό και η κάλυψη οσων ενέχονται σε στημένα και κακουργήματα στο χωρο του Ποδοσφαίρου και η απάντηση του Γραφείου του οτι δεν εχει κανένα λογο να δικαιολογεί και οτι δεν απολογείτε γιατι δεν ηταν στις ψηφοφορίες
δείχνει οτι βαδίζουμε στη διαλυση της ΝΔ και στην αποχώρηση του Σαμαρά με μεγαλο αριθμό βουλευτών σε ενα νεο κόμμα…
Ο Σαμαράς κατέθεσε  αντι-Μητσοτάκη πλατφόρμα στο συνέδριο, έδωσε μια συνέντευξη εναντίον των επιλογών του Πρωθυπουργού στα εθνικά θέματα και οργανώνεται ανά την επικράτεια για έξοδο.
Θα προτιμούσε τη διαγραφή του. Γι’ αυτό του έριξε το γάντι με τη προεδρική εκλογή και την παραβίαση της κομματικής πειθαρχίας στα ποδοσφαιρικά.
Ήταν και μια φιλική κίνηση προς τον Σαββίδη τον οποίο ο ίδιος εδραίωσε στην Ελλάδα, με πρόταση του βουλευτή του Σίμου Κεδίκογλου. Γ’ι αυτό τον προκαλεί: ‘Εγώ δεν απολογούμαι». Στον Μητσοτάκη εννοείται.
Ο επικεφαλής της ΝΔ παρακολουθεί αμήχανος. Εξαγόρασε με αξιώματα δυο βουλευτές από την ομάδα Σαμαρά- τον Βλάση και τον Μηταράκη- και προσπαθεί να εκτιμήσει πόσοι ακόμη θα τον ακολουθήσουν και αν αντέχει η κυβέρνησή του. Τουλάχιστον μέχρι να επιλέξει ο ίδιος  τον χρόνο των πρόωρων εκλογών που σχεδιάζει.
Εκ παραλλήλου οργανώνεται κατά του Σαμαρά σε όλα τα επίπεδα- και από ό,τι φαίνεται έχει στρατολογήσει και την Ντόρα αυτή τη φορά δίπλα του.
Άνθρωποί του επεξεργάζονται σχέδιο για την ίδρυση νέου… κεντρώου κόμματος, αν ο Σαμαράς διεκδικήσει, με νέο κόμμα την κληρονομιά του Συναγερμού, της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ.
 Γι’ αυτό και οι επίμονες αναφορές του στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Από αυτή την άποψη ο τίτλος » ΝΔ» θα εξαφανιστεί.
Ο Σαμαράς, όπως λένε πρόσωπα πολύ κοντά του, από χαρακτήρα ιντριγκαδόρος βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά. Έχει έτοιμο νέο κόμμα με «πατριωτικά»- δηλαδή εθνικιστικά -χαρακτηριστικά και πιστεύει ότι θα τον ακολουθήσουν είκοσι βουλευτές από σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Σε κάθε περίπτωση ο κύβος ερρίφθη. Οι απεσταλμένοι του ανά την επικράτεια, που θέτουν σε ετοιμότητα τον μηχανισμό του, αρχίζουν με τη διαπίστωση:  «Χρειαζόμαστε ηγέτη και ο Μητσοτάκης δεν είναι».

 amazonios.net