Τρίτη, Ιανουαρίου 21

Η ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΜΜΕ...

Του Θανάση Γκόρδη
Δημοσιογράφου 

Και ξαφνικά τα συστημικά ΜΜΕ θυμήθηκαν ότι προχθες την Κυριακή (19/1) έγινε μια συγκέντρωση κατά τής παράνομης μετανάστευσης στο Σύνταγμα...
Όχι για να ενημερώσουν τι πραγματικά συνέβη και για ποιο σκοπό, αλλά για να σπιλώσουν μία συγκέντρωση, την οποία ήδη είχαν αποκλείσει από την θεματολογία τους πριν αυτή πραγματοποιηθεί.
Δεν πρόβαλλαν ούτε ένα δευτερόλεπτο τις ημέρες που προηγήθηκαν ότι στο κέντρο τής πρωτεύουσας τής χώρας θα πραγματοποιούνταν - για πρώτη φορά - συλλαλητήριο με θέμα την αντίθεση στην μαζική παράνομη ισλαμική μετανάστευση.
Την ώρα που την περασμένη εβδομάδα διέθεταν π.χ. τουλάχιστον 5 λεπτά σε κάθε δελτίο ειδήσεων τους, κάθε μέρα, για την αποποίηση των δικαιωμάτων τού βρετανικού θρόνου από τον Χάρυ και την Μέγκαν!..
Δεν δέχθηκαν -παρά τις προσπάθειες τής οργανωτικής επιτροπής - τής συγκέντρωσης - να φιλοξενήσουν έστω για ελάχιστα λεπτά, με φυσική παρουσία ή έστω τηλεφωνικά, κάποια από τα μέλη τής επιτροπής.
Αυτοί που επαίρονται ότι είναι «δημοκράτες»...
Ενώ μερικοί άλλοι ψευτοπροοδευτικοί στις ιστοσελίδες τους, ΠΡΙΝ καν γίνει η συγκέντρωση, την χαρακτήριζαν «ακροδεξιό συλλαλητήριο μίσους κατά των μεταναστών και των προσφύγων»!..
Η μόνιμη «λάσπη», δηλαδή, των εθνομηδενιστών των «ανοιχτών συνόρων» προς όσους διαφωνούν και αντιδρούν στο καθοδηγούμενο «φαινόμενο’ τής λαθρομετανάστευσης και τού εποικισμού τής πατρίδας μας!
ΧΩΡΙΣ αυτοί που αντιδρούν να επιτίθενται, όπως ψευδώς και δολίως λένε οι συστημικοί εθνοαποδομητές, στούς παράνομους μετανάστες (και όχι «μετανάστες και πρόσφυγες») ως φυσικά πρόσωπα.
Άλλο πράγμα να δηλώνεις και να διαδηλώνεις κατά τής μαζικής παράνομης μετανάστευσης, και τελείως διαφορετικό να βρίζεις ή (ακόμη χειρότερα) να δέρνεις τούς ανθρώπους που μπαίνουν παράνομα στην χώρα.
Ωστόσο, την γνωρίζουμε την γκαιμπελική προπαγάνδα τού συστήματος και των «παπαγαλακίων» του.
Δεν θα την μάθουμε τώρα...
Την οποία προπαγάνδα περί δήθεν "ακροδεξιάς" και "ρατσισμού" αποδόμησα πλήρως στην ομιλία μου στην συγκέντρωση, θέτοντας καταλυτικά ερωτήματα και ζητήματα, που ποτέ δεν απαντούν οι δήθεν «προοδευτικοί» και δήθεν «ανθρωπιστές».
Προκαλώντας για άλλη μια φορά τούς διεθνιστές - αριστερούς κυρίως, αλλά και νεοφιλελεύθερους δεξιούς - ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ σε αυτές τις κομβικές μου επισημάνσεις με επιχειρήματα (τα οποία δεν έχουν) και όχι με συνθήματα «λάσπης».
ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ DEUTSCHE WELLE…
Περίπου 45 λεπτά με μία ώρα, ΠΡΙΝ ξεκινήσουν οι ομιλίες στην συγκέντρωση, όντας κι εγώ ένας από τούς ομιλητές, και ενώ βρισκόμουν δίπλα στην μικρή εξέδρα που είχε στηθεί στην αρχή τής Ερμού, βλέπω αστυνομικούς να τρέχουν προς την κάθοδο αυτού τού δρόμου.
Τούς ακολουθώ και περίπου 80 με 100 μέτρα μακριά βλέπω έναν άνθρωπο με ματωμένο πρόσωπο (ήταν ο δημοσιογράφος τής Deutsche Welle) και γύρω του δημοσιογράφοι με προτεταμένα τα μικρόφωνα να προσπαθούν να πάρουν μία δήλωσή του.
Γύρω από τούς δημοσιογράφους υπήρχε κόσμος.
Ένας από τούς πολίτες - που από το παρουσιαστικό του δεν φαινόταν καθόλου περιθωριακός - ο οποίος ήταν εκεί, φώναζε δυνατά και επαναλαμβανόμενα προς τον ξένο δημοσιογράφο:
"Φωτογράφιζες πρόσωπα και όχι γενικά πλάνα! Γιατί;
Μάς φακελώνεις;
Σε έχω δει και σε άλλες συγκεντρώσεις να κάνεις το ίδιο.
Δεν είναι η πρώτη φορά.
Κακώς που σε γλίτωσα από αυτούς που σε χτύπησαν.
Έπρεπε να σε αφήσω να φας κι άλλο ξύλο".
Έρχεται ένας από τούς αστυνομικούς (αξιωματικός κιόλας) και τού λέει "μην τού φωνάζεις", για να πάρει την απάντηση "έχω δικαίωμα να τού φωνάζω, δεν μπορείς να μού το απαγορεύσεις".
Μετά έφυγα από το σημείο και επέστρεψα κοντά στην εξέδρα των ομιλητών.
Όταν μπήκαμε στο λεωφορείο τής επιστροφής, κατά τις 18:00, και είχαμε τον χρόνο να περιηγηθούμε στο διαδίκτυο, είδαμε πολλές ιστοσελίδες, στα "ρεπορτάζ" τους (τα οποία ΔΕΝ έκαναν καμία αναφορά στις ομιλίες τής συγκέντρωσης, στο πόσο κόσμο είχε, στα πανό, στα συνθήματα) να έχουν σχεδόν τον ίδιο τίτλο!
«Ακροδεξιοί χτύπησαν ξένο δημοσιογράφο»!
Συμπληρώνοντας ορισμένες από αυτές:
«Στο ακροδεξιό συλλαλητήριο" ή "στο συλλαλητήριο μίσους κατά των μεταναστών και των προσφύγων»!
Και ερωτώ λοιπόν, τούς συναδέλφους που έγραψαν τα κείμενα αυτά :
1) Από την στιγμή που δεν έχει συλληφθεί κανένας για τον απαράδεκτο αυτόν ξυλοδαρμό, πώς ξέρετε ότι είναι «ακροδεξιός»;
2) Γιατί δεν κάνατε κάποια έρευνα για να μάθετε από αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες τι έγινε;
3) Γιατί τα ΜΜΕ στα οποία δημοσιογραφείτε δεν έστειλαν κάποιον συνάδελφο να καλύψει την συγκέντρωση (ο οποίος θα είχε πιθανότατα υλικό και επί τόπου ενημέρωση για το συμβάν);
4) Γιατί αγνοήσατε προκλητικά την κάλυψη τής πρώτης συγκέντρωσης που έγινε στην Ελλάδα κατά τής μαζικής παράνομης μετανάστευσης, και μάλιστα στην πρωτεύουσα;
Έτσι τηρείτε την δημοσιογραφική δεοντολογία;
Είναι "δημοκρατικότητα" αυτό;
5) Γιατί χαρακτηρίζετε την συγκέντρωση "ακροδεξιά" και συνεπώς όλους τούς συμμετέχοντες σε αυτή "ακροδεξιούς";;;
Και ΠΡΙΝ αυτή πραγματοποιηθεί (!!!), αλλά και ΜΕΤΑ, κρίνοντας από ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την διοργάνωση και την διεξαγωγή τής συγκέντρωσης;
Αυτή η απόδοση συλλογικής ευθύνης και η προσπάθεια σπίλωσης τόσων ανθρώπων, με πρόσχημα έναν ξυλοδαρμό που έγινε από αγνώστους, δεν είναι ο ορισμός τής φασίζουσας νοοτροπίας;
Αυτές είναι οι "δημοκρατικές" σας αρχές;..
Και για να γίνω ακόμη πιο σαφής θα φέρω ένα παράδειγμα.
Όταν γίνεται μία απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνεται από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, δεν συμβαίνει πολλές φορές να κάνουν επεισόδια οι αναρχικοί δήθεν "αντιεξουσιαστές";
Με καταστροφές περιουσιών από μολότοφ (σχεδόν πάντα), αλλά και ξυλοδαρμούς πολιτών (ορισμένες φορές);
Σ’ αυτά τα γεγονότα γιατί (σωστά) διαχωρίζετε την αγωνιστική / ενημερωτική δράση των συνδικαλιστών φορέων από την δράση των λίγων ακραίων; (τούς οποίους μάλιστα ποτέ δεν χαρακτηρίζετε ως "αναρχικούς" ή "ακροαριστερούς", αλλά μόνο ως "κουκουλοφόρους" ή "αγνώστους!..).
Για ποιον λόγο δεν κάνατε τον ίδιο διαχωρισμό και στην χθεσινή συγκέντρωση;
Μήπως διότι έχετε δόλο (εσείς, αλλά και οι ιδιοκτήτες των εν λόγω ΜΜΕ) στο να παρουσιάζετε την οποιαδήποτε πολιτισμένη και τεκμηριωμένη αντίδραση στην λαθρομετανάστευση ως "ακροδεξιά";..
Όταν μού απαντήσετε με ορθολογικά επιχειρήματα σε όλα αυτά τα ερωτήματα, καθώς και σε όσα υπογράμμισα στην ομιλία μου, τότε ίσως αποδείξετε σε όλους τούς Έλληνες, αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό, ότι δεν είστε παπαγαλάκια τού φαύλου και προδοτικού παγκοσμιοποιητικού συστήματος που λυμαίνεται (και) αυτή την χώρα...
ΠΗΓΗ