ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ότι το κινητό μας θα γίνει η νέα μας ταυτότητα!!!


Και ότι με ένα app. όπως ισχυρίζεται ο …Πιερρακάκης θα αλλάξει τη ζωή μας!
Σε πλήρη ψηφιοποίηση περνά η ζωή μας σταδιακά καθώς ακόμη και η αστυνομική μας ταυτότητα θα είναι ένα app (εφαρμογή) που θα προσαρμόζεται στα κινητά τηλέφωνα.
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, η νέα ταυτότητα μπορεί να εγκατασταθεί και στα «έξυπνα κινητά» μέσω εφαρμογής (application) για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή*.
Ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε συγκεκριμένα:
«Θα κουβαλάς την ταυτότητά σου μέσω του κινητού.
Δεν υπάρχουν ζητήματα ευαίσθητης φύσης…
Η ταυτότητα μοιάζει με πιστωτική κάρτα, η οποία θα έχει υποδομή που θα μπορεί με έναν reader να κάνει μια σειρά από δουλειές και θα υπάρχει και υποδομή να έχεις την ταυτότητα στο κινητό σου μέσω εφαρμογής».
Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι νέες ταυτότητες θα είναι αρκετά ασφαλέστερες από αυτές που έχουν σήμερα οι πολίτες. «Η ταυτότητα θα έχει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και κάτι άλλο…
Σήμερα χρησιμοποιούμε τον Αριθμό Ταυτότητας για να πιστοποιηθούμε στις τράπεζες, αλλά αν χάσεις την ταυτότητα, ο αριθμός της αλλάζει και πρέπει να ξαναπάς στην τράπεζα.
Θα είναι βασικά αριθμός ταυτότητας που θα χρησιμοποιείται σε όλη σου τη ζωή», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση έχει κρατήσει το ίδιο κόστος στον διαγωνισμό για τις ταυτότητες που προβλεπόταν και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε και σειρά πραγμάτων όπως τη συζήτηση περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δηλαδή ο πολίτης να έχει πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το σπίτι του.
Για κάτι τέτοιο όμως, είπε, απαιτείται ψηφιακή υποδομή στην ταυτότητα και γι’ αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακύρωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό.
Επίσης, υποστήριξε ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό η φωτογραφία ήταν ασπρόμαυρη ενώ τώρα θα είναι έγχρωμη υψηλής ασφάλειας.
Hellas Journal με πληροφορίες από ΣΚΑΪ
*Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ, αλλά και να γνωρίζουν που είμαστε και τι κάνουμε ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ αλλά αυτά ΔΕΝ λέγονται!!! Και ο νοών νοήτω… Ευτυχώς ο Άγιος Τριαδικός μας Θεός δεν θα το επιτρέψει σ’ αυτή τη φάση…
 
 shmantikanea.