Τρίτη, Ιανουαρίου 7

«Χρυσοχοΐδης-Μητσοτάκης υπεύθυνοι για τον εξευτελισμό της οικογένειας Ινδαρέ»

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση, μετά την διαρροή των ερευνών για την ταυτοποίηση ατόμων στην κατάληψη Ματρόζου στο Κουκάκι.
Από τις έρευνες δεν προέκυψε η ταυτοποίηση των γιων του Δημήτρη Ινδαρέ, οι οποίο, μαζί με τον πατέρα τους ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία μέσα στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη γειτονική κατάληψη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι τα αποτελέσματα εκθέτουν και την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης που «έσπευσαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου υπουργού, αγνοώντας επιδεικτικά όλες τις μαρτυρίες των θυμάτων της αστυνομικής επίθεσης και των περίοικων».
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «τα ψεύδη περί δήθεν συμμετοχής των υιών του κ. Ινδαρέ στη συγκεκριμένη κατάληψη, που διέσπειρε το γραφείο τύπου του υπουργού με επίσημα δελτία τύπου προκειμένου να δικαιολογήσει τις αθλιότητες των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο σπίτι του σκηνοθέτη, κατέρρευσαν με πάταγο. Η έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας δεν εντόπισε DNA των υιών του σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ στον χώρο της κατάληψης».
Καταλήγοντας αναφέρει «τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης όσο και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τον υπουργό του, είναι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις. Οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για τον εξευτελισμό ανυποψίαστων ανθρώπων και για την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου».