Παρασκευή, Ιανουαρίου 31

Με «δημοκρατικές διαδικασίες» αρπάζουν ελληνικά εδάφη: Η υπόσχεση στους Τούρκους

Λίγοι γνωρίζουν για το «Εθνικό Συμβόλαιο» των Τούρκων.
Πρόκειται ουσιαστικά για την…υπόσχεση που δόθηκε στους Τούρκους από τον ανθέλληνα Κεμάλ Ατατούρκ παραμονές της μικρασιατικής καταστροφής.

Το λεγόμενο «Εθνικό Συμβόλαιο» (Misak-ı Millî) είναι ένα σύνολο από έξι αποφάσεις-υποσχέσεις που έχουν την υπογραφή της παρηκμάζουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του 20ου αιώνα.


Ελάχιστοι γνωρίζουν πως η αρπαγή εδαφών – ανάμεσά τους και ελληνικών – από την Τουρκία βρίσκεται επί της ουσίας μέσα στα πρακτικά της τουρκικής Βουλής, αποτελώντας μία συστάδα από επίσημα έγγραφα!

Το «Εθνικό τουρκικό Συμβόλαιο» έχει και σήμερα υμνητές, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του αντιπροέδρου του κόμματος του Ερντογάν, Μαχίρ Ουνάλ.

Ο ίδιος σε ένα διαδικτυακό του μήνυμα γράφει:

«Ας είναι χαρμόσυνη η 100η επέτειος από την ψήφιση στην βουλή του μεγαλειώδους μανιφέστου –Εθνικού Συμβολαίου, που υπήρξε η πλέον σαφής δήλωση της ύπαρξης, της ανεξαρτησίας και του αδιαιρέτου του κράτους μας»

Τι προβλέπει ωστόσο το εν λόγω Εθνικό Συμβόλαιο των Τούρκων;

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ολόκληρη την ελληνική Θράκη ανάμεσα στα εδάφη που θα πρέπει να «επανακτήσει» η Τουρκία, κάτι που θα γίνει όχι με πόλεμο αναγκαστικά αλλά με….δημοκρατικές διαδικασίες!

Η τρίτη κατά σειρά απόφαση της Τουρκικής Βουλής από το 1920 αναφέρει:


«Το καθεστώς της Δυτικής Θράκης θα καθοριστεί από την ψήφο των κατοίκων της»

Καθόλου περίεργη «εντολή» μιας και εδώ και χρόνια η ρητορική της Άγκυρας εμπλέκει τα…δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη.

Ο παρακάτω χάρτης-υπόμνημα του Εθνικού Συμβολαίου των Τούρκων δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνειών.
.ksipnistere.com