Σάββατο, Ιανουαρίου 11

Απογοητευμένη η βασίλισσα Ελισάβετ για την παραίτηση των Χάρι και Μέγκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα

Απογοητευμένη η βασίλισσα Ελισάβετ για την παραίτηση των Χάρι και Μέγκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, σκοπεύουν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και πως επιθυμία τους είναι να εργαστούν και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ προανήγγειλαν τη δημιουργία νέας φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, ενημερώθηκε από τα social media για αυτήν τους την απόφαση και αντέδρασε στην παραπάνω ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «κατανοεί» τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι «περίπλοκη» και θα πάρει «χρόνο». «Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Η σχέσεις μεταξύ του ζεύγους και της βασίλισσας Ελισάβετ ήρθαν πάλι πρόσφατα στο προσκήνιο όταν κατά το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που κινηματογράφησε η βασίλισσα Ελισάβετ και δημοσίευσε στο Instagram δεν υπήρχε πουθενά φωτογραφία του ζεύγους. Στα δεξιά της Ελισάβετ, ήταν μια φωτογραφία του Καρόλου με την Καμίλα, του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ, βασιλιά Γεώργιου του 6ου, του συζύγου της Φίλιππου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την οικογένειά του. Πουθενά, όμως, δεν υπάρχει - όπως φαίνεται - φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι με την σύζυγό του Μέγκαν.

Τα Χριστούγεννα πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η βασίλισσα Ελισσάβετ αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας της απόφασης του ζεύγους να περάσεις τις γιορτές στην Αμερική και όχι μαζί με την βασιλική οικογένεια όπως είθισται έως σήμερα.
Ο συντάκτης του Βασιλικού ρεπορτάζ του BBC, Τζόνι Ντάιμοντ, με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Το BBC αντιλαμβάνεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είχαν συμβουλευτεί κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας πριν εκδώσουν την προσωπική τους δήλωση και το παλάτι θεωρείται απογοητευμένο», ενώ ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Μπάκιγχαμ, Ντίκι Άρμπιτερ, σε δηλώσεις του στο ίδιο Μέσο είπε πως ο πρίγκιπας Χάρι «λαμβάνει αποφάσεις με το συναίσθημα και όχι με τη λογική». «Η καρδιά και όχι το μυαλό καθοδηγούν τον Χάρι. Η τεράστια σφαγή των μέσων ενημέρωσης αμέσως μετά τη γέννηση του Άρτσι έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η παραίτηση του ζεύγους από τα βασιλικά καθήκοντα σημαίνει πως σε πρώτη φάση τουλάχιστον ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα εκπροσωπούν την βασιλική οικογένεια σε αποστολές του εξωτερικού και σε επίσημες εκδηλώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τη βρετανική Sun, το ζευγάρι επιθυμεί να περάσει τους επόμενους δύο μήνες στον Καναδά.zougla.gr