Σάββατο, Ιανουαρίου 25

Μεταναστευτικό: Τι έχουμε να πάθουμε όταν οι Τούρκοι «ανοίξουν την κάνουλα»;

Η Άγκυρα προειδοποιεί ξανά την Ευρώπη - Στη μέση η Ελλάδα
Τα…παράπονα της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Πολιτική εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μελβούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας πως η χώρα του θα μπορούσε να αθετήσει τις υποσχέσεις της αλλά δεν το έκανε ως τώρα.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα «Bild», ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επέρριψε ευθύνες για το μεταναστευτικό τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στην Ευρώπη τονίζοντας συγκεκριμένα:

«Η Ε.Ε. τι έκανε ; Η Ε.Ε. θα πλήρωνε 3 δις ευρώ ως το τέλος του 2016 και άλλα 3 δις ως το τέλος του 2018. Φτάσαμε στο 2020 και ακόμη δεν πήραμε ούτε 3 δις. Ποιος λοιπόν είναι αυτός που δεν τήρησε τις υποσχέσεις του;

Διαβάστε εκείνη την συμφωνία από την αρχή ως το τέλος. Παρά το ότι κάποιες εφημερίδες δημοσιεύουν αρνητικές ειδήσεις σχετικά με την Τουρκία, να είστε αντικειμενικοί και δείτε ποια είναι η πλευρά που τήρησε τις υποσχέσεις της και ποια αυτή που δεν τις τήρησε.

Οι μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά μειώθηκαν στα 57 άτομα την μέρα.

Όταν το καλοκαίρι για ένα σύντομο διάστημα ανέβηκε στα 120 άτομα την μέρα, κάποιοι πανικοβλήθηκαν και μίλησαν για 100% άνοδο στον αριθμό των προσφύγων. Αληθές αλλά αυτό ήταν απλά το διπλάσιο του 57. Πριν από την συμφωνία περνούσαν μέχρι και 7.000 πρόσφυγες την μέρα από την Τουρκία στην Ελλάδα. Λόγω αυτών των αιτιών που παρέθεσα θα μπορούσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα. Αλλά δεν το κάναμε»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την Ελλάδα πως εκείνη δεν πραγματοποιεί μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών, κάτι που όπως είπε ενθαρρύνει τους διακινητές στα σύνορα!

Βλέπουμε επομένως πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ από την πλευρά είπε και ορισμένες αλήθειες που τα τελευταία χρόνια ειδικά αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αδυναμία χάραξης εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Πάντα φροντίζοντας να υπενθυμίζουν στην Ελλάδα ότι η Άγκυρα ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ανοίγει την «κάνουλα» , οι πολιτικοί του Ερντογάν αν μη τι άλλο χρησιμοποιούν προς όφελος της χώρας του το ζήτημα του μεταναστευτικού, κάτι που ποτέ έως τώρα δεν έπραξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Εφόσον λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια της μεταναστευτικής κρίσης το ελληνικό κράτος δεν κάνει μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών, τότε πως θα χειριζόταν μία ακόμη μεγαλύτερη κρίση, όπως είναι το ( ξαφνικό;; ) άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία;
ksipnistere.com