Σάββατο, Ιανουαρίου 25

Έτσι θα σταματήσεις τις ταχυπαλμίες μέσα σε μερικά λεπτά!

πώς σταματάς τις ταχυπαλμίες

Οι ταχυπαλμίες μπορεί να οφείλονται σε πολλούς λόγους υγείας ή ψυχολογικούς, ωστόσο υπάρχει τρόπος να το ελέγξεις και να το ρυθμίσεις μέσα σε μερικά λεπτά. Πώς σταματάς τις ταχυπαλμίες;

Οι φυσιολογικοί χτύποι της καρδιάς κυμαίνονται από 60 μέχρι 100 χτύπους το λεπτό. Αλλά μερικοί ειδικοί θεωρούν πως οι 50 με 70 χτύποι όταν είσαι χαλαρός επίσης, είναι φυσιολογικοί. Πώς σταματάς τις ταχυπαλμίες και την ταχυκαρδία;

Η ταχυκαρδία μπορεί μεταξύ άλλων να οφείλεται στην αναιμία ή σε καρδιακές ασθένειες, ενώ μπορεί να είναι το αποτέλεσμα άγχους, πυρετού και γυμναστικής. Αν παρατηρήσεις ότι οι παλμοί σου διαρκώς αυξάνονται πώς μπορείς να το ελέγξεις;
Αν αυτό συμβαίνει συχνά-πυκνά τότε πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου, ενώ μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση μέσα σε 15 με 20 λεπτά.

Πώς σταματάς τις ταχυπαλμίες;

Τεχνικές αναπνοής

Πρέπει να δώσεις προσοχή στην αναπνοή σου. Πώς:
  • Κλείσε τη μύτη σου με το ένα χέρι.
  • Κλείσε το στόμα σου.
  • Εξέπνευσε σαν να είσαι ένα μπαλόνι.
  • Σκύψε λίγο σαν να έχεις πρόβλημα με το έντερο.
  • Κάνε αυτήν την τεχνική για 10 με 15 δευτερόλεπτα.

Κρύο νερό

πώς σταματάς τις ταχυπαλμίες
Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική επειδή διεγείρει το νεύρο του πνεύμονα που κυρίως βοηθά στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού. Αν νιώθεις πως ο καρδιακός παλμός είναι πιο γρήγορος, προσπάθησε να βάλεις το πρόσωπό σου σε κρύο νερό. Μπορείς να το βυθίσεις στον νεροχύτη και να το κρατήσεις όσο πιο πολύ μπορείς μέσα στο νερό.

Μασάζ στις καρωτίδες αρτηρίες

Το μασάζ στις καρωτίδες αρτηρίες, οι οποίες βρίσκονται κάτω από τον λαιμό, βοηθούν σημαντικά. Ένα απαλό μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σου θα τονώσει το πνευμογαστρικό νεύρο και θα μειώσει τον καρδιακό ρυθμό.
πώς σταματάς τις ταχυπαλμίες

Πιες παγωμένο νερό

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει ένας απλός τρόπος να σταματήσεις τις ταχυπαλμίες και αυτός είναι να πιεις παγωμένο νερό. Όταν πίνεις παγωμένο νερό, διεγείρεις το νεύρο του πνεύμονα και αυτό με τη σειρά του επιβραδύνει τους ρυθμούς της καρδιάς ως φυσικό αντανακλαστικό.

Ποιος είναι ο τρόπος ζωής που πρέπει ν’ ακολουθείς γενικά;

Γυμναστική: Βάλε την άσκηση στη ζωή σου και θα δεις μεγάλη διαφορά.
Άγχος: Προσπάθησε να ελέγξεις το άγχος σου και να το μειώσεις κάνοντας yoga, διαλογισμό, τεχνικές αναπνοής.
Κάπνισμα: Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε! Μήπως πρέπει να το σταματήσεις;;;
Απώλεια βάρους: Οι άνθρωποι με παχυσαρκία είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά. Η απώλεια βάρους και μια υγιεινή διατροφή είναι το πρώτο βήμα για να λύσεις το πρόβλημα σου.

https://ipop.gr/ugeia/etsi-