Δευτέρα, Ιανουαρίου 13

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ – ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΤΟΝ ΜΗΤΑΡΑΚΗ – ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ ΝΗΣΙ [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της δημιουργίας νέας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Χίο πραγματοποίησαν κάτοικοι.
Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, όπου συνεδρίαζε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους με τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας στην περιοχή του 15ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85
Το δημοτικό συμβούλιο Χίου, με θέμα την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία της νέας κλειστής δομής.


CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της άφιξης του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. Ορισμένοι από τους συγκεντρωθέντες, μόλις είδαν τον υφυπουργό, εξαγριώθηκαν, όπως αναφέρει το politischios. Μάλιστα, πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ έσπασαν την πόρτα του δημαρχείου Χίου, προκειμένου να μπουν μέσα.
Γενική απεργία την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό-προσφυγικό
Υπενθυμίζεται ότι συναποφασίστηκε, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, γενική απεργία την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί προκειμένου οι νησιώτικες κοινωνίες να διαμαρτυρηθούν για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στη Λέσβο, σήμερα συνεδριάζει το Επιμελητήριο και αναμένεται η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, ώστε να κλείσουν εκείνη τη μέρα και οι επιχειρήσεις. Στις 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα τρία νησιά. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, επιτροπή υπό τον περιφερειάρχη θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για το θέμα με τα αρμόδια υπουργεία.
Φωτογραφίες & βίντεο: politischios
 http://www.makeleio.gr/