Η Τουρκία είναι σημαντική… για τους δήθεν φίλους μας .

Ο Λευκός Οίκος μας προσγείωσε και πάλι... παρά τα τηλεοπτικά πανηγύρια...

Αμερικανός αξιωματούχος ανέλαβε να πρσγειώσει στην πραγματικότητα, όσους τυχόν είχαν ελπίδες για κάτι εντυπωσιακά θετικό, που θα μπορούσε να προκύψει από τη συνάντηση Τραμπάλα - Μητσοτάκη.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε το υψηλό επίπεδο των συνομιλιών που διεξάγονται μεταξύ
Αθήνας και Ουάσιγκτον για αυτά τα θέματα, σημειώνοντας ότι το κοινό συμφέρον των δύο χωρών είναι να παραμείνει η Τουρκία αγκυροβολημένη στη Δύση. 
Υπό αυτό το πρίσμα, είπε ότι η Ουάσιγκτον εκτιμά τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για να διατηρήσει ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με την Άγκυρα, κάτι που, όπως αναγνώρισε, αποτελεί σαφές μήνυμα ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να έχει μια εποικοδομητική σχέση γειτονίας. 
«Έτσι, λοιπόν, εστιάζουμε στην ενθάρρυνση των βημάτων που κάνει η Ελλάδα και το κοινό συμφέρον μας για να βοηθήσουμε στη διαχείριση των διαφορών με την Τουρκία κατά ένα τρόπο που να μην βλάπτει τη σημαντική συμμαχία μας στο ΝΑΤΟ».
Νομίζουμε ότι δεν χρειάζονται διευκρινήσεις ή σχόλια…
Να προσθέσουμε στην ενημέρωση του Αμερικανού αξιωματούχου τα εξής γεγονότα:
Η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες έκανε καψόνια στις ΗΠΑ, καθυστερώντας να δώσει άδεια διέλευσης από τον εναέριο χώρο της σε αμερικανικά αεροσκάφη ή απαγορεύοντας την προσγείωση στη βάση του Ιντσιρλίκ.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας φιγουράρει ως πρώτο θέμα η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Άμυνας με τον Ακάρ!
Θέμα της συζήτησης το Ιράκ…
Με λίγα λόγια όσο οι Τούρκοι πιέζουν τόσο οι ΗΠΑ “τρέχουν”, γιατί όπως μας είπε και ο “Αμερικανός αξιωματούχος” το σημαντικό είναι να μείνει η Τουρκία αγκυροβολημένη στη Δύση.
•Ο πρόεδρος Τραμπάλας, ”μοιράζει” κυρώσεις παντού!
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεται να ανακοινώσει κι άλλες κυρώσεις στη Ρωσία για την υποστήριξη της στο Μαδούρο!
Για τη χώρα που συμπεριφέρεται ως τρομοκράτης στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο και λέγεται Τουρκία δεν υπάρχει ούτε σκέψη περί κυρώσεων.
Κατά τα λοιπά η ενημέρωση του “Αμερικανού αξιωματούχου” είναι σχεδόν ίδια με όσα έχουν ειπωθεί και ξαναειπωθεί και σε προηγούμενες επισκέψεις πρωθυπουργών μας στην Ουάσινγκτον.
Τι διαφέρει;
Αυτό που μας ζητάνε οι ΗΠΑ!
Στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη το “αίτημα” έχει να κάνει με τον αποκλεισμό των Κινέζων από τα δίκτυα 5G.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, έχουμε ήδη απαντήσει θετικά, γιατί όπως λέει :
«η Αθήνα μοιράζεται με την Ουάσιγκτον την ίδια προσέγγιση στο θέμα της ασφάλειας που σχετίζεται με την τεχνολογία 5G» !!!
ΠΗΓΗ


ΣΧΟΛΙΟ : Μήπως η τακτική ΟΛΩΝ των πρωθυπουργών του ψευτορωμαίϊκου είναι τελείως λάθος;;;
Λέμε εμείς τώρα οι … γραφικοί!!!
Ως πότε  θα επισκέπτονται τις ΗΠΑ ως επαίτες, που περιμένουν  στην ουρά για μεταχειρισμένες φρεγάτες, αναβαθμίσεις F-16 και δήθεν να αγοράσουμε  F-35, τα οποία ανάθεμα κι αν μας είναι χρήσιμα, ενώ είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ για το εθνικό βαλάντιο και σαν ΑΓΟΡΑ και σαν ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ;;;
Άσε που όταν συναντάς τον Τραμπάλα στην έδρα του ΔΕΝ τον «ενημερώσεις για το πρόβλημα σου με την Τουρκία», γιατί το γνωρίζει, αλλά κοιτάει τα συμφέροντά του…
«Ρίχνει» ΠΑΝΤΟΤΕ όποιον συμπεριφέρεται σαν κότα … ενώ αντίθετα ΠΡΟΣΕΧΕΙ ιδιαίτερα τον «κόκκορα»….