Δευτέρα, Ιανουαρίου 27

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ – ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ – «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ» – ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ – ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

1
Διπλή οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε με την πτώση του ελικοπτέρου, όπου ο Κόμπι Μπράιαντ και η κόρη του, Τζιάννα, έχασαν τη ζωή τους.

Από την πτώση του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν εννέα άτομα, από τα οποία πέραν του τεράστιου μπασκετμπολίστα, της κόρης του και του πιλότου, επιβεβαιώθηκε και μία ακόμη οικογενειακή
τραγωδία. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας προπονητής του μπέιζμπολ, ο Τζον Αλτομπέλι, μαζί με την γυναίκα του και την ανήλικη κόρη τους, η οποία έκανε προπονήσεις μπάσκετ, μαζί με την κόρη του Κόμπι Μπράιαντ.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από το σημείο που συνετρίβη το ελικόπτερο του μπασκετμπολίστα ενώ σοκ προκαλεί βίντεο ντοκουμέντο με την στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου.


«Κανείς δεν θα μπορούσε να βγει ζωντανός από αυτό», δήλωσε ο 62χρονος Jerry Kocharian 
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Κόμπι Μπράιαντ, την κόρη του και άλλους επτά ανθρώπους.
Ο 62χρονος Jerry Kocharian στεκόταν έξω από την εκκλησία του Κάνιον πίνοντας καφέ. Τότε είδε ένα ελικόπτερο να πετά ασυνήθιστα χαμηλά. «Δεν ακουγόταν καλά και βρισκόταν πολύ χαμηλά. Το είδα να χάνει ύψος και στροβιλίζεται. Όμως ήταν δύσκολο να καταλάβω διότι είχε πυκνή ομίχλη», δήλωσε αρχικά ο 62χρονος άνδρας.
«Αμέσως μετά άκουσα μία έκρηξη και διέκρινα μία πύρινη μπάλα», συνέχισε τις δηλώσεις του ο Jerry Kocharian, προσθέτοντας: «Κανείς δεν θα μπορούσε να βγει ζωντανός από αυτό».
Το ελικόπτερο που μετέφερε τον βετεράνο σταρ του NBA και των Λέικερς συνετρίβη γύρω στις 10 το πρωί, κοντά στην δρόμο Las Virgenes.
Ένας ακόμη μάρτυρας, ο 61χρονος Scott Daehlin δήλωσε ότι είδε το ελικόπτερο να πετά πολύ χαμηλά και έγειρε αριστερά πριν πέσει στο έδαφος. «Αμέσως κάλεσε το 911», πρόσθεσε.
Τα σενάρια της τραγωδίας
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το σημείο της συντριβής, όπου ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και οι υπόλοιποι επιβάτες του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους, οδηγούν σε δυο σενάρια: είτε το ελικόπτερο έπεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας (στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη) είτε εξαιτίας μηχανικής βλάβης.
Δεδομένου ότι τα ελικόπτερα Sikorsky S-76B, όπως αυτό του Μπράιαντ, θεωρούνται από τα κορυφαία και διαθέτουν δυο μηχανές, θεωρείται σχεδόν απίθανο να κατέρρευσαν και οι δυο την ίδια στιγμή. Αυτό εκτίμησε ο Kurt Deetz, πρώην πιλότος της Island Express Helicopters, με την οποία συνήθιζε να πετά ο Κόμπι Μπράιαντ, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.
Η πιο πιθανή αιτία της συντριβής είναι η κακοκαιρία, αφού στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Μάλιστα, το τμήμα αεροπορίας της αστυνομίας του Λος Άντζελες είδε διατάξει να μην πετάνε χθες το πρωί τα ελικόπτερα και να μείνουν προσγειωμένα έως το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον Kurt Deetz, από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα δεδομένα της πτήσεις και το γεγονός πως τα συντρίμμια του ελικοπτέρου διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση, το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ πετούσε με μεγάλη ταχύτητα την ώρα της συντριβής, με σχεδόν 160 μίλια την ώρα. Μετά από 40 λεπτά πτήσης, πρόσθεσε, το ελικόπτερο θα μπορούσε να έχει πολλά καύσιμα και αυτό «είναι αρκετό για να ξεκινήσει μια μεγάλη φωτιά»

 makeleio.gr