Τρίτη, Ιανουαρίου 28

ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠτΔ

Συνθηκολόγηση συνιστά η προσφυγή στη Χάγη…
Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
Η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ήταν – τουλάχιστον – μια ατυχής επιλογή. Μια επιλογή που μπορεί να έτυχε της σχεδόν καθολικής αποδοχής της ελληνικής Βουλής, αφού υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου ψήφισαν 261 βουλευτές των κομμάτων Εξουσίας, δηλαδή, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του πάλαι ποτέ κόμματος Εξουσίας του ΠΑΣΟΚ. Σημερινού ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.


Ωστόσο, τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, το ΚΚΕ, η “Ελληνική Λύση” και το “ΜέΡα25” (33 βουλευτές) ψήφισαν “παρών”. Απουσίαζαν δε από τη Βουλή, οι βουλευτές Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ), Τρύφων Αλεξιάδης, Ν. Συρμαλένιος, Αλ. Μεϊκόπουλος, Κ. Ζουράρις (ΣΥΡΙΖΑ) και Κ. Αδάμου (ΜέΡα25)!

Όμως αυτή η σχεδόν καθολική ψήφιση στη Βουλή του προσώπου της κ. Σακελλαροπούλου στο ανώτερο θεσμικό αξίωμα της Δημοκρατίας μας, δεν τυγχάνει της επιδοκιμασίας του ελληνικού λαού, παρ΄ ότι και τα περισσότερα ΜΜΕ συντάσσονται με την επιλογή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Βλέπουμε δηλαδή, μια περίεργη ταύτιση αυτών των κομμάτων Εξουσίας με τα Συστημικά ΜΜΕ, απέναντι στη βούληση του ελληνικού λαού που ελευθέρως εκφράζεται – κυρίως – από το διαδίκτυο και κάποια “ανεξάρτητα” Μέσα του καθημερινού Τύπου.

Προσωπικά δεν θα γράψω για άλλη μια φορά – έχουν κατά κόρον γίνει ευρύτατα γνωστές – για τις περίεργες και άστοχες αποφάσεις της κ. Σακελλαροπούλου στο διάστημα που υπηρετούσε τη Δικαιοσύνη από τα πιο υψηλά της θεσμικά όργανα!

Θα σταθώ ωστόσο, στην εμπλοκή της στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που σύσσωμος ο ελληνικός λαός – με τα πολυπληθή συλλαλητήρια – καταδίκασε ως προδοτική!

Μπουμπουλίνα η Ειρήνη Μαρούπα στο ΣτΕ…

Καταγράφοντας όλα όσα απόλυτα παραστατικά – μεταξύ άλλων - αναφέρει η ποινικολόγος Ειρήνη Μαρούπα από την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της συμφωνίας για την Μακεδονία στις 7/12/2018 στο ΣτΕ.

«Αρχικά μας ζήτησε να ολοκληρώσουμε τη συζήτηση σε 20 λεπτά 3 δικηγόροι.
Οι δυο παριστάμεθα για την αίτηση ακύρωσης των Παμμακεδονικών και της Ομοσπονδίας πολιτιστικών σωματείων Μακεδόνων και ο άλλος δικηγόρος για αυτοτελή δική του αίτηση ακύρωσης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι άλλοι δυο άρρενες δικηγόροι της ζήτησαν ευγενέστατα να μας επιτρέψει τουλάχιστον μισή ώρα ανά δικηγόρο δεδομένης της σπουδαιότητας της υπόθεσης και των δυο ξεχωριστών αιτήσεων ακύρωσης.

Ήταν αγενέστατα ανένδοτη φωνάζοντας στους δυο δικηγόρους ότι δεν ακούει κουβέντα γιατί όλες οι υποθέσεις είναι εξίσου σημαντικές (!) και πολλές (!) και δεν μπορούν να ασχοληθούν οι κύριοι δικαστές περισσότερο με οποιαδήποτε υπόθεση.

Επιτακτικά είπε δεν “ακούω τίποτα μοιραστείτε 20′”. Τότε φανερά εκνευρισμένη της είπα: “δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Δεν μπορούμε ούτε θα συζητήσουμε σε 10 λεπτά τον διαμελισμό της Ελλάδας”.

Εκείνη μου απάντησε “δεν πάμε καλά”…

Φράση του συρμού από πρόεδρο ανώτατου δικαστηρίου δεν έχει ξανακουστεί…

Και συνέχισε “είναι απλό το θέμα. Τι θα μας πείτε; η πράξη αφορά τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας”… Απλό τον κατάλαβε εκείνη τον εδαφικό ακρωτηριασμό της πατρίδας μας, συνέπεια του πολιτιστικού και ιστορικού ακρωτηριασμού μας…

Τελικά πράγματι επέτρεψε περισσότερο χρόνο στις αγορεύσεις με συστηματική παρενόχληση εμού. Μάλιστα σε κάποια στιγμή που μιλούσα για την ίδρυση του τρίτου αυτονομιστικού Σωματείου στην Μακεδονία μας, αυτού στην περιοχή της Αριδαίας, τα οποία σωματεία ήδη επιδιώκουν τον διαμελισμό της
πατρίδας μας με την δημιουργία “ανεξάρτητης Μακεδονίας” μου απάντησε:

“Είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν”! “Είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν” οι αυτονομιστές (για τους οποίους μιλούσα), στον χώρο της Μακεδονίας μας; Δηλαδή να διαλύσουν την Ελλάδα;

Για να της απαντήσω: “Ε όχι! Οι Μακεδόνες δεν θα ξαναζήσουν σκλαβωμένοι”!

Τότε οι Μακεδόνες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα της ολομέλειας του ΣτΕ ξέσπασαν σε γιουχαΐσματα στα λόγια της και σε χειροκροτήματα στα δικά μου λόγια.

Τρομοκρατημένη από την ζωντάνια του κόσμου η κυρία αυτή αποχώρησε μαζί με τους δικαστές της κι έντρομη μου ζητούσε διαβεβαιώσεις μέσω του φρουρού της ότι δεν θα της ορμήσουν οι Μακεδόνες που είχαν πράγματι δικαίως αγριέψει, ώστε να ξαναβγεί και να συνεχίσει την διαδικασία…»!

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε το “όπλο” του…

Επανερχόμενος στην αρχή του κειμένου μου, θα σταθώ ιδιαίτερα στην απουσία από τη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας (22/1/2020) για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει στο Σώμα, ότι θα απουσίαζε σε οικογενειακό προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ. Γι΄ αυτό η Βουλή του χορήγησε σχετική άδεια από τις 20 έως τις 25 Ιανουαρίου! Στη συνέχεια ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέστειλε στο Σώμα επιστολή (την ανάγνωσε ο ΠτΒ Κώστας Τασούλας) που έλεγε:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής, όπως γνωρίζετε βρίσκομαι στο εξωτερικό και με την παρούσα επιστολή σάς γνωστοποιώ ότι αν ήμουν παρών, θα ψήφιζα σύμφωνα με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας»!

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η απουσία του πρώην Πρωθυπουργού από την κοινοβουλευτική διαδικασία της εκλογής της Προέδρου της Δημοκρατίας για τους αδαείς φαντάζει απόλυτα δικαιολογημένη. Όμως για τους πολιτικά ανήσυχους, αυτή η στοχευμένη απουσία δημιουργεί πολλά και ποικίλα σχόλια. Εξάγει πολλές ερμηνείες. Αφού από καιρό πριν, όταν είχε πέσει στο τραπέζι το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου για την ΠτΔ, όπως γνωρίζουμε από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά, υπήρξε έντονη δυσφορία. Μια δυσφορία, που πήγαζε από τις θέσεις της “αριστερής” κ. Σακελλαροπούλου στα εθνικά θέματα, αλλά και στα θρησκευτικά! Ακραίες θέσεις της, που στοιχίζονται στις απόψεις των διεθνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των επίσης διεθνιστών του ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος (Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Μ. Σταθόπουλου)!

Αλλά, αν ψηλαφίσουμε σε βάθος την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά, θα διαπιστώσουμε δυο κορυφαία σημεία, που θέτουν πολλά ερωτηματικά!

Το πρώτο σημείο είναι το “αν ήμουν στη Βουλή θα ψήφιζα σύμφωνα με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας”! Αφού όμως δεν είναι, δεν την ψηφίζει! Τόσο μα τόσο απλά!

Το δεύτερο είναι πως σε αυτήν την επιστολή δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου, αλλά αναφέρεται ως “η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας”!

Πιστεύω λοιπόν, τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο πρώην Πρωθυπουργός στον νυν Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σαφέστατα! Είναι απέναντι και σε αυτήν την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη!



Και το σίγουρο είναι, ότι ήδη στη ΝΔ έχει δημιουργηθεί νέο μεγάλο ρήγμα που έρχεται να προκαλέσει αγεφύρωτο σχίσμα! Αφού ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις γι΄ αυτήν την άτυχη (;;;) επιλογή του. Όταν τα “θέματα” τα οποία θα “δημιουργήσει” η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι πολλά και αξεπέραστα για την ελληνική Κοινωνία! Και μην μας ξεγελά το γεγονός ότι ψηφίστηκε η επιλογή του Πρωθυπουργού από όλους τους βουλευτές της ΝΔ! Γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι είναι πολλοί εκείνοι οι βουλευτές που ευχαρίστως θα καταψήφιζαν την επιλογή του, αλλά δεν ήταν κατάλληλο το χρονικό διάστημα για να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κόμμα. Είναι όμως σίγουρο, πως η στάση του Αντώνη Σαμαρά είναι προάγγελος μεγάλων εξελίξεων, όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και στις πολιτικές διεθνείς εξελίξεις. Από τη στιγμή που η παρουσία του στις ΗΠΑ επί αρκετές ημέρες, ενδεχομένως να φέρνει στην Ελλάδα “βουλωμένα γράμματα” προς πολλούς αποδέκτες!

Προσφυγή στη Χάγη είναι συνθηκολόγηση…

Μια από τις κορυφαίες επιλογές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η απόφασή του για προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και όχι μόνο…

Σε συνέντευξή του λοιπόν πρόσφατα, στο “Βήμα της Κυριακής” είχε πει μεταξύ των άλλων:

«…θα πρέπει να πούμε καθαρά, ότι αν δεν μπορούμε να τα βρούμε (σ.σ. με την Τουρκία), τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε η μία διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα να εκδικαστεί από ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Και για να είμαι απολύτως σαφής, αναφέρομαι στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αν πιστεύουμε - και το πιστεύουμε - ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ως χώρα από αυτή την εξέλιξη…»!

Αυτές οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού μας, ξεσήκωσαν πολλούς πολιτικούς, διπλωμάτες, δημοσιογράφους κ.α., αφού δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος να ζητεί για ζητήματα που είναι επικυρωμένα από διεθνείς συμβάσεις, για ζητήματα που η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ότι ανήκουν στην Ελλάδα, εκείνος να ζητεί την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης! Να μας επιλύσουν δηλαδή οι χαρτογιακάδες των ΗΠΑ και της ΕΕ εκτός της υφαλοκρηπίδας και ζητήματα θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο; Αν είναι δυνατόν! Δεν μπορεί η Ελλάς να επιζητεί με τα δάχτυλά της να βγάλει τα μάτια της! Έχει πρόβλημα η Τουρκία; Να πάει εκείνη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!



Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς για το ζήτημα αυτό ήταν περισσότερο επιθετικός από οποιονδήποτε άλλον κατά της πολιτικής επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” είπε μεταξύ των άλλων:

«Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε “συνυποσχετικό” που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο...»!

Δηλαδή τι μας λέγει ο πρώην Πρωθυπουργός; Ότι η προσφυγή στη Χάγη αποτελεί συνθηκολόγηση! Δηλαδή, διχοτόμηση του Αιγαίου και συνεκμετάλλευση με ΗΠΑ και Τουρκία του αμύθητου ορυκτού πλούτου του Αρχιπελάγου μας!

Βέβαια, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πολύ επιθετικός κατά των εθνικών επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ (29/11 – 1/12/2019), όπου καταδίκασε και ζήτησε την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καταδίκασε την αλόγιστη πολιτική της κυβέρνησης – συνέχεια της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – στο “μεταναστευτικό”, καταδίκασε τη στάση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ κλπ.

Μια ομιλία, με την οποία ο Αντώνης Σαμαράς αναλάμβανε πολλά ρίσκα, αφού γινόταν σε κατάμεστη αίθουσα, με ακροατήριο βουλευτές, επιτελείς, στελέχη και κομματικά όργανα της ΝΔ! Μια ομιλία, που χρειαζόταν γερά άντερα και η οποία “βγήκε” του Αντώνη Σαμαρά, αφού καταχειροκροτήθηκε από όλους και μόνο “σηκωτό” που δεν τον έβγαλαν από την αίθουσα του Συνεδρίου…

Δεν πρέπει λοιπόν να είσαι σοφός για να καταλάβεις, πως η γενικότερη στάση Σαμαρά – στα εθνικά ζητήματα όπου έχει σαφέστατο πλεονέκτημα - φέρνει ραγδαίες εξελίξεις…

Υπάρχει συστράτευση “Καραμανλικής” και “Σαμαρικής” πτέρυγας στη ΝΔ;

Από εκεί και μετά, θα περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει ο επίσης πρώην Πρωθυπουργός και “νόμιμος ιδιοκτήτης” της ΝΔ Κώστας Καραμανλής! Θυμηθείτε τι έγραφα σε παλαιότερο άρθρο μου στις 4 Δεκεμβρίου 2019:

«Συστρατεύονται η “Σαμαρική” πτέρυγα της ΝΔ με την “Καραμανλική” πτέρυγα;

Αφού από εξωγενείς και ισχυρούς παράγοντες, προσκείμενους (για το συμφέρον τους) ευμενώς προς την Ελλάδα, προωθείται σενάριο διάσωσης της χώρας, πριν αυτή χτυπήσει στα βράχια! Και με την υποτελή, άτολμη και άνευρη σημερινή κυβέρνηση, το σίγουρο είναι ότι η Ελλάς θα τσακιστεί στα βράχια!

Έτσι, πρέπει να καταλάβουν οι Καραμανλής – Σαμαράς, πως: Υπέρτατος νόμος είναι η Σωτηρία της Πατρίδος! Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις! Δεν υπάρχει χρόνος για μεμψιμοιρίες!»!!

 http://www.ksipnistere.com