Ποιος θα ελέγχει τους πόρους του πλανήτη σε λίγα χρόνια; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Η Google συνεργάζεται με την εταιρεία εξόρυξης Total, για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας εξόρυξης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Σε αυτό τον αγώνα συμμετέχουν ακόμα δύο μεγάλες εταιρείες. Η Microsoft και η Amazon.
Σημαντική σημείωση: Έχει ξεκινήσει και η κούρσα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Google το 2018 κατάφερε να τροφοδοτήσει τα κέντρα δεδομένων της, αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή ενέργεια, αιολική κλπ).


Οι τεχνολογικοί κολοσσοί λοιπόν, μπήκαν δυναμικά στο “ενεργειακό παιχνίδι”. Σκοπός της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών είναι η καλύτερη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, η καλύτερη διαχείριση αυτών αλλά και η βελτιστοποίηση του τρόπου εξόρυξης, ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον. Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να ελέγξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα κέντρα δεδομένων των εταιρειών εξόρυξης και θα μπορούσε να πει κανείς, ότι κατά μια έννοια, σταδιακά παίρνει υπό τον έλεγχο της ακόμα και το “ενεργειακό παιχνίδι” (Πετρέλαιο, Φυσικό Αέριο, Ηλιακή ενέργεια, αργότερα και το νερό; ).

Δεν είναι τυχαίο ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί σε συνεργασία μεταξύ τους, αναλαμβάνουν τον ρόλο της ανάπτυξης της τεχνολογίας καλύτερης εκμετάλλευσης των πόρων του πλανήτη, για το καλό της ανθρωπότητας, σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί. Μπορούν να γίνουν πάρα πολλές σκέψεις πάνω σε αυτό το σημαντικό και πολύπλοκο θέμα αλλά αν μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι σταδιακά αλλάζουν όλα τα δεδομένα.

Ποιος θα ελέγχει τους πόρους του πλανήτη σε λίγα χρόνια λοιπόν;