Παρασκευή, Ιανουαρίου 31

ΘΑ ΓΕΛΑΣ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΔΙΧΤΥ ΑΘΕΡΙΝΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ploto
Ο υφυπουργός Άμυνας, και αρμόδιος για τα πλωτά φράγματα, Αλκιβιάδης Στεφανής, μίλησε για το συγκεκριμένο σχέδιο σε επίσκεψή του στη Μυτιλήνη.
Στο σχέδιο τοποθέτησης πλωτών φραγμάτων στο Αιγαίο για να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές, αναφέρθηκε σε επίσκεψη του, σήμερα στη Μυτιλήνη, ο υφυπουργός Άμυνας, και αρμόδιος για το θέμα, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο κ. Στεφανής ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, πως η προσπάθεια είναι πιλοτική.
«Να δούμε πως λειτουργεί, να δούμε τα θέματα σχετικά με τους κανόνες ναυσιπλοΐας. Όταν ολοκληρώσουμε την πιλοτική λειτουργία, έλεγχο, αξιολόγηση, τότε θα σκεφτούμε αν θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα με απώτερο στόχο να περιορίσουμε τις ροές», σημείωσε.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εκτιμά πως θα είναι αποτελεσματικό και θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο αλλά είναι πρώιμο να ειπωθεί που θα τοποθετηθεί.
Έκανε δε γνωστό ότι χθες, παραλήφθηκαν τα πρώτα 100 μέτρα.
«Θα γίνει δοκιμή στο θαλάσσιο χώρο του Πειραιά με τα πρώτα μέτρα για να δούμε πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε και μετά θα περάσουμε στο επόμενο βήμα, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομία», υπογράμμισε.
Μήπως καλύτερα να το δοκιμάζατε σε ιχθυοτροφείο; Μιλάμε για ένα φράγμα το οποίο θα πρέπει να κρατάει μακριά τους λ@θρομετανάστες, όχι τα ψάρια..!
Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισκέπτεται σήμερα τη Μυτιλήνη, στη συνέχεια τη Χίο και αύριο τη Σάμο, για να δει το πλαίσιο επιτήρησης των συνόρων.
  makeleio.gr