Τρίτη, Ιανουαρίου 7

Λέσβος: Ο καινούργιος χρόνος έφερε οκτώ νέες γεννήσεις - Όλες από αλλοδαπούς

ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΝΑ ΚΑΒΑΛΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΟΒΟΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ
Υποχωρεί θεαματικά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού
Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 8 βρέφη γεννήθηκαν στην Μυτιλήνη από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα της Παραμονής προς Πρωτοχρονιάς μέχρι την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, όλα από αλλοδαπούς, καταδεικνύοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την καλπάζουσα υπογεννητικότητα των Ελλήνων,
οι οποίοι σιγά σιγά δίνουν τη θέση τους στους ξένους από χώρες της Μέσης Ανατολής και της κεντρικής Ασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα της Λέσβου”, το πρώτο μωρό το 2020 στην Μυτιλήνη δεν θα μπορούσε να μην είναι από μετανάστες αφού οι γεννήσεις των Ελλήνων είναι ανύπαρκτες.

Γεννήθηκε στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς 1η Ιανουαρίου. Είναι ένα υγιέστατο αγοράκι από το Ιράκ βάρους 2,800 κιλών. Γεννήθηκε με καισαρική τομή από τον γιατρό Πέτρο Μαχαίρα.

Ο ίδιος μαζί με το προσωπικό της μαιευτικής κλινικής του νησιού βρισκόταν στο “πόδι” επί ώρες για να φέρουν εις πέρας γέννες, καθώς εκτός από το μωρό από το Ιράκ, άλλα 7 μωρά αλλοδαπών, ήρθαν στον κόσμο στο Βοστάνειο Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν κρεβάτια στην μαιευτική κλινική για Έλληνες

«Από τις 10 γέννες που είχαμε μέσα σε δυο ημέρες, οι 8 είναι παιδιά μεταναστριών. Αρκεί να σας πω ότι δεν υπάρχει κρεβάτι στη μαιευτική κλινική και έχουμε πάρει και 4 κρεβάτια από την ορθοπεδική κλινική που βρίσκεται δίπλα. Αν έρθει σήμερα ένα περιστατικό, δεν έχω κρεβάτι για να το αντιμετωπίσω», δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής γιατρός Παναγιώτης Προβέντζας.

Ο ίδιος με την ιδιότητά του και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ανέλαβε πρωτοβουλία να κινητοποιήσει και τους Συλλόγων των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενώ έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας για να τον ενημερώσει για τις εκρηκτικές συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.