Δευτέρα, Ιανουαρίου 13

Οι άφαντοι ξένοι επενδυτές και η νοοτροπία των συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Σε μία ιδιωτική εταιρία με 13.000 εργαζόμενους έγιναν 6 απολύσεις φυλάκων οι οποίοι δεν δέχθηκαν μυθικά πακέτα εθελουσίας που έφταναν τις 230.000 ευρώ!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και εκλιπαρούν επενδυτές και επενδύσεις, αναρωτιέται κανείς ποιος ξένος επενδυτής θα έλθει να κάνει σοβαρή επένδυση στην Ελλάδα;
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Αυτό είναι ένα από τα πολλά ερωτήματα της κοινής λογικής που προκύπτουν από την απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ στον μεγαλύτερο οργανισμό τηλεπικοινωνιών της χώρας.
Σε μία ιδιωτική εταιρία με 13.000 εργαζόμενους-τον Όμιλο ΟΤΕ COSMOTE– έγιναν μόλις 6 απολύσεις φυλάκων οι οποίοι αρνήθηκαν πακέτο εθελουσίας εξόδου συνολικού καθαρού ύψους 230.000 ευρώ!

Για τις 6 απολύσεις (ανάμεσά τους κι ένας συνδικαλιστής) υπήρξε αντίδραση ακόμη και από τον Ρουβίκωνα ο οποίος εκτόξευσε απειλές κατά των στελεχών της διοίκησης του Ομίλου.
Υπενθυμίζεται ότι από το σύνολο 75 εργαζομένων στη φύλαξη του ΟΤΕ τελικά μόνο οι συγκεκριμένοι 6 δεν δέχθηκαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΤΕ, η θέση των έξι εργαζομένων είναι ιδιαιτέρως δυσχερής, αφού δύο από αυτούς αρνήθηκαν πακέτο εθελουσίας εξόδου συνολικού καθαρού ύψους 230.000 ευρώ.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι δύο υπάλληλοι της φύλαξης απώλεσαν 185.000 ευρώ σε μετρητά που θα τους καταβάλλονταν χθες και 45.000 ευρώ σε διασφαλισμένους μισθούς για την επόμενη τριετία!!!
(Είναι τρελό αν το σκεφτείς, αλλά απόλυτα ελληνικό. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν ακόμη να ανοίξουν δική τους επιχείρηση και να δοκιμάσουν στην πράξη, σαν εργοδότες πλέον, τι εστί επιχειρείν στην Ελλάδα)
Αντιθέτως, παρασυρμένοι από τις συνδικαλιστικές φωνές για σύγκρουση, επέλεξαν να φύγουν με τη νόμιμη αποζημίωση, η οποία πλέον δεν επαρκεί να καλύψει τα δάνεια που έχουν λάβει από τον ΟΤΕ.
Ετσι, αντί να αποχωρήσουν από τον ΟΤΕ λαμβάνοντας καθαρή αμοιβή 230.000 ευρώ, φεύγουν με καθαρή οφειλή ύψους περίπου 7.000 ευρώ.
Πάντως, παρά το καθημερινό απεργιακό δελτίο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η εργασιακή καθημερινότητα επιστρέφει στον ΟΤΕ.
Ομως η εικόνα των συνδικαλιστών του Ομίλου μιλάει μόνη της και είναι αποκαλυπτική: Tην ώρα που ο πρόεδρος της  ΟΜΕ-ΟΤΕ, Δημήτρης Φούκας, δήλωνε ότι οι απεργοί δεν παρεμποδίζουν την εργασία των συναδέλφων τους άλλος συνδικαλιστής με ντουντούκα αποφάσιζε και διέταζε να παραμείνει κλειστό το κατάστημα του Κεραμεικού!



https://kourdistoportocali.com/