ΑΝΤΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ» Ή ΑΛΛΙΩΣ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ», ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο "ΔΡΟΜΕΑΣ"; ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΙΑΠΩΝΙΑ, Η ΚΟΡΕΑ, ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΕΔΩ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΖΙΝΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ 20.000 ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η γερμανικὴ Siemens εἶναι ἕτοιμη νὰ ἐπενδύσῃ 35 δισεκατομμύρια εὐρῶ στὴν Τουρκία  για  τὸ ἔργο τῶν σιδηροδρομικῶν γραμμῶν ὑψηλῆς ταχύτητος.

ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ (ΓΙΟΤ) Η ΤΟΥΡΚΙΑ. Η «ΝΑΥΤΙΚΗ» ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.


Διάλυσις Τουρκίας ἐκ τῶν συμμάχων μας (ἐπισήμως) δὲν ἀναμένεται!!!Ἐνῶ ὁ μέσος Ἕλλην, ἀραχτὸς καὶ ἄνετος, περιμένει ἀπὸ ἡμέρα σὲ ἡμέρα τὶς κυρώσεις Ἀμερικῆς καὶ Εὐρώπης ποὺ θὰ «διαλύσουν» τὴν Τουρκία καὶ θὰ «ἀναδείξουν» τὴν Ἑλλάδα, οἱ ἐξελίξεις τὸν διαψεύδουν.
Μία ματιὰ στὴν διεθνῆ εἰδησεογραφία δείχνει ὅτι μᾶλλον ἡ πραγματικότης εἶναι κάπως διαφορετική.Ἡ Γερμανία καὶ οἱ γερμανικὲς ἐπιχειρήσεις συνεχίζουν νὰ ῥίχνουν σωσίβια στὴν Τουρκία τοῦ Ἐρντογαν.
Μόλις προχθὲς ἔγινε γνωστό, μὲ βάση τὴν ἀπάντηση τοῦ ὁμοσπονδιακοῦ ὑπουργείου Οἰκονομικῶν, μετὰ ἀπὸ ἐρώτηση βουλευτοῦ τοῦ κόμματος Die Linke, ὅτι ἡ Τουρκία ἦταν ὁ μεγαλύτερος εἰσαγωγεὺς γερμανικοῦ στρατιωτικοῦ ὑλικοῦ, ὕψους 184,1 ἑκατομμυρίων εὐρῶ, ἀπὸ τὴν Γερμανια. Κι αὐτὸ μόνον γιὰ τοὺς πρώτους μόνο τέσσερεις μῆνες τῆς χρονιας!!!
Ἐπίσης τὴν ἐπομένη  ἔγινε γνωστὸ πὼς τὴν Τουρκία ἐπέλεξε ἡ Φολκσβάγκεν (VW) γιὰ τὸ νέο μεγάλο της ἐργοστάσιο.
Τὸ νέο αὐτὸ ἐργοστάσιο θὰ κατασκευάζη αὐτοκίνητα γιὰ τὴν Volkswagen, τὴν Skoda καὶ τὴν Seat.
Καὶ αὐτὸ σὲ συνέχεια τῶν ἄλλων πολλῶν αὐτοβιομηχανιῶν ποὺ κατασκευάζουν ἤδη αὐτοκίνητα στὴν χώρα, ὅπως τὸ Ford Transit, ποὺ κατασκευάζεται ἀποκλειστικὰ στὴν Τουρκία, τὸ νέο Toyota Corolla ἀλλὰ καὶ τὸ πιὸ παλαιὸ Verso, ἐνᾦ καὶ τὸ 70% τῶν Renault Clio, προέρχονται ἀπὸ τὴν γειτονικὴ χώρα, καθὼς καὶ τὸ σύνολο τῶν Hyundai i10 καὶ i20.

Ἴσως ἀκόμη δὲν ξέρετε πὼς ἡ Τουρκία εἶναι ἤδη ὁ 6ος μεγαλύτερος κατασκεύαστης ἐπιβατικῶν αὐτοκίνητων στὴν Εὐρώπη καὶ ὁ 2ος μεγαλύτερος ἐπαγγελματικῶν!
Ο  "ΔΡΟΜΕΑΣ"
Εξακολουθεί η νοσηρή δημόσια διοίκηση να βάζει εμπόδια στο επιχειρείν την ίδια ώρα που η φορομπηχτική πολιτική Σύριζα συνεχίζεται και επί ΝΔ (Συριζαίοι με γραβάτα), οι υπουργοί της οποίας δεν διακρίνονται για την μεταρρυθμιστική τόλμη τους ενώ η αμηχανία στο Ασφαλιστικό Βρούτση είναι διάχυτη καθώς οι διαρροές δίνουν την εικόνα Γεφυριού της Αρτας.
Στο μεταξύ ακόμη και ο Πολάκης βγαίνει και λέει ότι η νέα 4ετία Σύριζα θα μειώσει τον φορολογικό συντελεστή στο 20% κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη ο Μητσοτάκης.

Ετσι λοιπόν-σύμφωνα με το ΑΠΕ-τις δυσκολίες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα στηλίτευσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “ΔΡΟΜΕΑΣ”, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της εταιρείας στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια εάν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες.
“Είμαστε σε καλό δρόμο που μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία μεταφοράς έδρας της εταιρείας στο εξωτερικό. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας” είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου και συνέχισε: “δεν αμφιβάλλω για τις καλοπροαίρετες θέσεις που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός. Το θέμα είναι αν το ευρύτερο περιβάλλον θα μπορέσει να εφαρμόσει τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες ώστε το κλίμα να γίνει ευνοϊκό”.
Πρόσθεσε επίσης ότι “τα δύο επόμενα χρόνια για την εταιρεία θα είναι πολύ σημαντικά λόγω των παραγγελιών που έχει συσσωρεύσει και θα έχουμε την άνεση να κινήσουμε τη διαδικασία μεταφοράς της έδρας στο εξωτερικό όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων, χαμηλότερα επιτόκια, λιγότερη γραφειοκρατία και λιγότερες ακατανόητες παρεμβάσεις της δημόσιας διοίκησης”.

Κληθείς να διευκρινίσει αν έχει καταλήξει στη χώρα όπου θα μεταφερθεί η έδρα της εταιρείας, είπε ότι οι δύο επιλογές που εξετάζονται είναι Λουξεμβούργο και Βέλγιο. Σημειώνεται ότι στις Βρυξέλλες η εταιρεία λειτουργεί ήδη θυγατρική εδώ και πολλά χρόνια.
Στην Ελλάδα όπως είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου υπάρχουν μια σειρά από κακώς κείμενα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα με πιο επώδυνα τα υψηλά επιτόκια δανεισμού, τη γραφειοκρατία και τις ελλιπείς παροχές στις βιομηχανικές ζώνες.
Ο επικεφαλής της “ΔΡΟΜΕΑΣ” αναφέρθηκε στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα επισημαίνοντας ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει ανταγωνιστικά επιτόκια στις ελληνικές επιχειρήσεις ενώ καυτηρίασε και τα κριτήρια με τα οποία δίνονται οι χρηματοδοτήσεις στις επιχειρήσεις τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές δυνατότητες των εταιρειών.

Στο ίδιο σημείο στάθηκε στην αντιμετώπιση που έτυχε η “ΔΡΟΜΕΑΣ” από τη Δημόσια Διοίκηση όσον αφορά ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα εξωστρέφειας για το οποίο η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την υλοποίησή του. Όπως είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου, η αρμόδια κρατική υπηρεσία, ενώ είχε ήδη καταβληθεί το ήμισυ του προγράμματος, απέρριψε την αίτηση.
Όπως είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου, η εταιρεία έχει εισέλθει σε έναν δυναμικό κύκλο ανάπτυξης και ελπίζει βάσιμα σε περαιτέρω μεγέθυνσή της. Μάλιστα με όχημα το υπερσύγχρονο και πλήρως καθετοποιημένο εργοστάσιο της στις Σέρρες μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην ανάληψη νέων έργων στις διεθνείς αγορές.
Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί η σύμβαση διάρκειας 4 χρόνων με τον γερμανικό στρατό που υπέγραψε πρόσφατα, για την παραγωγή 60.000 ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων γραφείων προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ. Η νέα αυτή σύμβαση είναι επιπρόσθετη των 5 εκατ. ευρώ, σύμβαση διάρκειας 4 μηνών για την παραγωγή ειδικών ερμαρίων, που υπεγράφη στις αρχές Νοεμβρίου 2019.
Ο κ. Παπαπαναγιώτου αισιοδοξεί ότι τα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις της εταιρείας θα αυξηθούν περαιτέρω με δεδομένο το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργου που ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ. Για φέτος αναμένει τζίρο στα 18 εκατ. ευρώ ενώ αισθητά βελτιωμένη εκτιμά πως θα είναι και η κερδοφορία.


ΑΝΤΙ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ  Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ  ΣΗΜΕΡΑ  ΤΗΝ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΕΝΟΣ  ΝΕΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΟΝΟΜΑΣΙΑ:  «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ»  Ή  ΑΛΛΙΩΣ  «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ  ΚΑΙ  ΑΣΥΛΟΥ»,  ΜΕ  ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΜΗΤΑΡΑΚΗ  ΚΑΙ  ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ.
Ευρωπαϊκή Έκθεση: Η Ελλάδα χωράει 120 εκατομμύρια λαθρομετανάστες
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/01/20000.html