Παρασκευή, Ιανουαρίου 31

Επέστρεψε στο «σπίτι του» ο σκύλος – μασκότ των Λαδάδικων

Ο Σολωνάκος είχε υποστεί κακοποίηση από αγνώστους
Επέστρεψε στο «σπίτι του» ο σκύλος - μασκότ των Λαδάδικων
Στα παλιά του... λημέρια, επέστρεψε το πρωί της Τετάρτης ο Σόλωνας, «η αγαπημένη μασκότ των Λαδάδικων».
Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Ο σκύλος-μασκότ των Λαδάδικων είχε υποστεί κακοποίηση από αγνώστους τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου. Μάλιστα για το συμβάν ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε μήνυση κατ΄ αγνώστου.

Σε δηλώσεις της η Μαρία Αρβανιτίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα, επεσήμανε σχετικά με την επιστροφή του Σόλωνα:
«Βρισκόμαστε στον φυσικό χώρο του Σολωνάκου, ο οποίος κακοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, τον περιμένουμε από ώρα σε ώρα. Το τραύμα του έχει πλέον επουλωθεί. Ο Σόλωνας, θα πάρει αντιβίωση για να γίνει καλά. Όλοι στη γειτονιά τον προσέχουν, υπάρχει άνθρωπος που θα του δίνει τα φάρμακα του, γιατί όλοι εδώ τον αγαπούν. Ένα περιστατικό που έχει συμβεί στο παρελθόν είναι πως παλιότερα είχαν επιχειρήσει κάποιοι να υιοθετήσουν τον Σολωνάκο, τον είχαν πάρει όχι σε διαμέρισμα, σε αυλή. Δυστυχώς όμως, είχε παρουσιάσει κατάθλιψη, δεν είχε όρεξη για τίποτα και αναγκάστηκαν να τον επιστρέψουν στο σπίτι του, στα Λαδάδικα».
Η Ζωή Μποζαγλυκίδου, οδοντίατρος της περιοχής, τόνισε ότι το σκυλί βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση τη Δευτέρα, δύο μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε και πως δεν είχε διάθεση για τίποτα εκείνη την ημέρα. Κάτι ανάλογο ειπώθηκε και από την Λένα Τζίτζικα, καταστηματάρχη της περιοχής. Η κ. Λένα σημείωσε πως μπορεί ο Σόλων να είναι η μασκότ της περιοχής, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να δέχεται τα χάδια όλων, ενώ τόνισε και την επιτακτική ανάγκη της πρόσληψης μέτρων για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Τη μεγαλύτερη, όμως, χαρά από την επιστροφή του Σολωνάκου δεν την πήραν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά η τετράποδη Λούσυ, η οποία είναι κι εκείνη πολλά χρόνια στα Λαδάδικα και είχε μαραζώσει μακριά από τον φίλο της.