Παρασκευή, Ιανουαρίου 24

Παίσιος Παπαδόπουλος : Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΞΕΦΥΓΕ

Νέο ημερολόγιο με εορτολογική μεταρρύθμιση, συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (δηλαδή αιρέσεων), αναγνώριση αυτών και άλλων αιρέσεων ως Εκκλησιών στο Κολυμπάρι, Ουκρανικό αυτοκέφαλο, σε λίγο αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Βόρειας Μακεδονίας και, ίσως του Μαυροβουνίου, συνιστούν κάποια από τα εκκλησιαστικά όχι απλώς έκτροπα και παρανομίες αλλά
κατάλυση όχι μόνο του συνοδικού συστήματος αλλά και αυτής της ίδιας της Ορθοδοξίας και της ενότητάς της. Και τώρα βγαίνει ο Αλεξανδρείας να μας πει ότι είμαστε στην ίδια Εκκλησία με αρχηγό τον Ιησού Χριστό γι’ αυτούς που δεν δέχονται δύο φύσεις στον Χριστό και έχουν καταδικασθεί επισήμως και τελεσιδίκως από την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο. Τί άλλο θα ακούσουμε.
Εδώ, ακριβώς, διαπιστώνεται ότι η αναγνώριση των αιρέσεων ως Εκκλησιών δεν ήταν τελικά τεχνικός όρος όπως υποστήριζε ο άγιος Καστορίας. Αυτό ήταν μία από τις πολλές αποδείξεις του τί εννοούσαν στο Κολυμπάρι το 2016. Η εκκλησιαστική πρακτική των τοπικών εκκλησιών σηματοδοτεί, λοιπόν, σαφή εκκλησιολογική αίρεση που καταλύει την μοναδικότητα της Εκκλησίας όπως την ομολογούμε στο σύμβολο της Πίστεως. Έχουμε επομένως μαρτυρίες αδιάψευστες για αίρεση.Τελειώσαμε κύριοι άλλο δεν θα σας ανεχτούμε! Πάτε πλέον για αφορισμό!
Αν δεν επιληφθούν αυτού του θέματος της Ορθοδοξίας στο Αμμάν της Ιορδανίας ο Ιεροσολύμων με όσους θα προσέλθουν στην Σύνοδο που κανονικά θα έπρεπε να καλέσουν και όλους τους επισκόπους του Πατρίου Εορτολογίου και ασχοληθούν μόνο με το Ουκρανικό αυτοκέφαλο θα κριθούν συνυπεύθυνοι και οι ίδιοι. Να προσέξουν καλά διότι δεν θα είμαστε καθόλου επιεικείς μαζί τους σε μελλοντική Σύνοδο που θα συγκληθεί. Θα αναθεματιστούν!
.triklopodia.gr