Τρίτη, Ιανουαρίου 14

Αργήσαμε να λάβουμε μέτρα, για το μεταναστευτικό – Μεγάλες αντιδράσεις στην Λαμία (Βίντεο)


Αργήσαμε να λάβουμε μέτρα, για το μεταναστευτικό. Αυτή είναι η πιο επίκαιρη πρόταση!

Η ΝΔ προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά έδωσε έμφαση στο πρόβλημα του μεταναστευτικού, το οποίο προφανώς δεν μπορεί να λυθεί αυτόματα, με ένα μαγικό τρόπο. Αυτό που έπρεπε να γίνει πριν από μήνες όμως είναι το εξής: Κλειστά Προαναχωρησιακά Κέντρα, τα οποία θα ήταν ανθρώπινα αλλά πλήρως ελεγχόμενα.

Το μεταναστευτικό δεν μπορεί να περιμένει και πλέον είναι σχεδόν αδύνατο να λυθεί. Δεν γίνεται οι άνθρωποι που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα, να φύγουν ξαφνικά. Βλέπουμε την μεσοβέζικη λύση της μετεγκατάστασης προσφύγων. Με λίγα λόγια, το Κράτος στέλνει τους μετανάστες από τα νησιά, στην ενδοχώρα. Ακούμε το τελευταίο διάστημα ότι μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές. Ναι, αλλά αυτό δεν έγινε επειδή ελέγχουμε καλύτερα τα θαλάσσιά μας σύνορα. Έγινε επειδή χάλασε ο καιρός και οι βάρκες δεν μπορούν να φτάσουν στην Ελλάδα, αν θέλουμε να μιλάμε αντικειμενικά.
Τι συμβαίνει στην Λαμία


Υπάρχει πιθανότητα να εγκατασταθούν πρόσφυγες στην περιοχή της Μαυρομαντήλας. Πολλοί κάτοικοι αντιδρούν και κάνουν κινητοποιήσεις. Οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρύσης και της Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν σε κινητοποίηση που έγινε στο Δημοτικό σχολείο (της Αγίας Παρασκευής).
Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων διαφωνούν με την έλευση μεταναστών στην περιοχή της Μαυρομαντήλας. Δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσουν εκεί μετανάστες ,αλλά οι πολίτες ήδη παίρνουν τα μέτρα τους και πιέζουν τις Τοπικές Κοινότητες.










photo:eurokinissi
el.gr

triklopodia.gr