Κυριακή, Ιανουαρίου 19

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ… ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΜ – ΤΑΜ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΡΩΝΑ. Ο ΑΠΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΔΙΚΟ.

Ο Δένδιας έκλαψε πικρά στον ώμο του αφεντικού Ρότσιλντ...  Ακόμη  μία  φορά  που  ο  Κούλης  παίζει  τον  ρόλο  του διεθνούς  Μίστερ  Μπην.
Ξεκάθαρος ο Ερντογάν: η διάσκεψη του Βερολίνου είναι για το τι θα πάρει η Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο κι όχι η ειρήνευση στη Λιβύη.
Σήμερα η Διάσκεψη του Βερολίνου.
Αποφασίζουν για την Λιβύη με παρούσα την Τουρκία και απούσα την Ελλάδα
Άλλοι θα αποφασίσουν για εμάς, χωρίς εμάς, για μια ακόμη φορά.



Ο Κούλης "διαμαρτυρήθηκε" γιατί δεν τον κάλεσαν. Ο Δένδιας έκλαψε πικρά στον ώμο του αφεντικού Ρότσιλντ...



Ἡ σημειολογία μίας «οἰκογενειακῆς» φωτογραφίας



Ὁ σουλτάνος προλαβαίνει πρῶτος καὶ σπεύδει νὰ κρατήσῃ μὲ φαρδειὰ παλάμη καὶ σφικτὸ ἀντίχειρα τὰ χέρια τῆς Γερμανίδος καὶ τοῦ Γάλλου, μὲ ὕφος:
«Ἐδῶ σᾶς ἔχω, σᾶς κρατῶ στὸ χέρι. Θὰ κάνετε ὅ,τι σᾶς πῶ… Ἀλλιῶς κλείνω τὰ ἐργοστάσιά σας στὴν χώρα μου. Τέρμα οἱ Μερσέντες σας, τὰ Ὄπελ σας καὶ τὰ λοιπὰ πολεμικὰ σιδερικά. Σᾶς γεμίζω καὶ μὲ λάθρο».

Τοὺς αἰφνιδίασε, τοὺς ἥρπαξε καὶ ἔχει ὕφος «ἀμὰν νὰ προλάβῃ νὰ βγάλῃ τὴν φωτογραφία ὁ φωτογράφος».
Ὁ Γάλλος φαίνεται δυσαρεστημένος, κάνει γκριμάτσα, αἰφνιδιάσθη ἀλλὰ δὲν σκοπεύει νὰ μείνῃ «ὑπό». Τὸ ἠνέχθη  προσωρινῶς.
Ἡ κομψὴ Γερμανὶς φαίνεται πολὺ constipee. Ἀλλὰ τί νά κάνῃς;; Εἶναι λίγο νά σοῦ κρατᾷ (ἔστω κι ἔτσι) τὸ χέρι ἕνας ἄνδρας;;; Καὶ τί ἄνδρας… σουλτάνος!!!

Ὁ Ῥῶσσος «χαμηλοβλεποῦσος», ὡς συνήθως, σὰν νὰ λέῃ:
«ἐ ῥέ, τί σᾶς ἔχω γιὰ μετά… κάνω τώρα τὰ στραβὰ μάτια, ἀλλὰ τὰ θέλω καὶ τὰ πετρέλαια ἐκεῖ στὸν νότο κάτω».








Στην Διάσκεψη σήμερα θα λάβουν μέρος ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και ανώτεροι αξιωματούχοι από την Μεγάλη Βρετανία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία, την Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αφρικανική Ένωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο.
Από τη διάσκεψη αποκλείστηκε η Ελλάδα, παρά τα (χλιαρά) διαβήματα της Αθήνας έως την τελευταία στιγμή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε βέτο (που; όμως θα το θέσει) για ακύρωση του μνημονίου Άγκυρας - Τρίπολης περί θαλάσσιων ζωνών, σε συνομιλία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο.


Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΡΩΝΑ.

   ΟΙ  ΓΕΙΤΟΝΕΣ  ΤΗΣ  ΛΙΒΥΗΣ


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα (18/1) το απόγευμα το σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη στην οικία του.
Ο κ.Μητσοτάκης, μάλιστα ανέβασε και μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό με τον 94χρονο Μίκη Θεοδωράκη. «Μια ζεστή απογευματινή συνάντηση με έναν Μεγάλο Έλληνα», έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας.
Στην αποψινή τους συνομιλία, ο μεγάλος συνθέτης θύμισε στον Πρωθυπουργό ότι τον γνώρισε για πρώτη φορά στο Παρίσι πριν από ακριβώς 50 χρόνια, όταν ήταν μόλις 2 ετών. Ο πρωθυπουργός είχε μαζί του μια πολύ ζεστή κουβέντα για ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη μουσική ως τα εθνικά μας θέματα...

Θερμή υποδοχή του Κονγκολέζου προέδρου από την Μέρκελ - Μέχρι και οι «Ταμ-Ταμ» κλήθηκαν αλλά όχι η Ελλάδα.
 
Πυρετώδεις είναι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Βερολίνο σχετικά με την διάσκεψη για τη Λιβύη η οποία επισήμως θα ξεκινήσει στις 15:10 (ώρα Ελλάδος) και στην οποία βρίσκονται όλοι εκτός από εμάς.

  
 

Εν τω  μεταξύ η Άνγκελα Μέρκελ έχει ήδη υποδεχθεί τον πρόεδρο του Κονγκό Ντένις Σάσου Νγκουέσο, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής της Υψηλής Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης για την Λιβύη.
Όλοι ηγέτες θα βρίσκονται στο Βερολίνο αλλά όχι η Ελλάδα.
Όπως έγινε γνωστό στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ ήδη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο με το πρακτορείο Sputnik να κάνει λόγο και για συνάντησή του κ. Τσαβούσογλου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.
Σε λίγη ώρα η κυρία Μέρκελ θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώ στις 14:15 θα καλωσορίσει όλους τους συμμετέχοντες στην Διάσκεψη, η οποία θα ολοκληρωθεί με κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, το προσχέδιο των τελικών εγγράφων που αναμένεται να υπογράψουν οι συμμετέχοντες στην αυριανή Διάσκεψη του Βερολίνου, αναφέρει και  τα εξής:  “τον σημαντικό ρόλο των γειτονικών χωρών στη διαδικασία σταθεροποίησης της Λιβύης”.  Προφανώς  η  Ελλάδα  του  Κούλη  δεν  είναι  γειτονική  χώρα  στην  Λιβύη