Δευτέρα, Ιανουαρίου 13

Ελμίνα Κοπελούζου: Η γοητευτική υπερδύναμη της Gastrade, ο έρωτας και η θηριώδης έπαυλη-Μουσείο

απο την Ιωάννα Δημηλά.

Την εβδομάδα που μας πέρασε το όμορφο πρόσωπο της Ελμίνας Κοπελούζου για πρώτη φορά «βγήκε» στη δημοσιότητα, για την επαγγελματική της ιδιότητα και όχι στο πλευρό του
συζύγου της Κωνσταντή Σπυρόπουλου, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Κι αυτό γιατί η Ελμίνα Κοπελούζου, κόρη ενός από τους πλέον ισχυρούς έλληνες επιχειρηματίες, του κ. Δημήτρη Κοπελούζου, είναι η μέτοχος της Gastrade, της εταιρείας που θα αναπτύξει τον πλωτό σταθμό FSRU στην Αλεξανδρούπολη



Η Gastrade, ήταν μια πρωτοποριακή ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό του Δημήτρη Κοπελούζου τα τελευταία χρόνια και το 2020 είναι η χρονιά που μετά από πολύ δουλειά και συντονισμένη προετοιμασία, παίρνει σάρκα και οστά.

Ήδη η εταιρία έχει ισχυρούς μετόχους. Το 2016 πωλήθηκε το πρώτο 20% στον Gaslog του Πήτερ Λιβανού, ακολούθησε το μερίδιο στη ΔΕΠΑ Εμπορίας και τη BulgarTransGas και σύντομα θα πουληθεί μερίδιο και σε άλλο επενδυτή.

Η γεωπολιτική σημασία του project είναι ιδιαίτερης σημασίας. Τουλάχιστον προς ωρα είναι δύσκολο να αποτιμηθεί με ακρίβεια η αξία του project. Το 2020 θα είναι η πρώτη χρονιά αποκόμισης εσόδων για την Ελμίνα Κοπελούζου, που θα παραμείνει μέτοχος του 20% της Gatsrade.

Ποια είναι η Ελμίνα Κοπελούζου


Η μοναχοκόρη του Δημήτρη Κοπελούζου, γεννημένη το 1982, αν δεν υπήρχαν οι επιχειρήσεις του μπαμπά της, όπως λέγεται, θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χορό, που είναι η μεγάλη της αγάπη. Μάλιστα, ξεκίνησε από την ηλικία των 6 μπαλέτο και στο μοντέρνο χορό έχει πάρει όλα τα διπλώματα.

Είναι απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών και σπούδασε χρηματοοικονομικά στο City University του Λονδίνου, όπου ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα. Μαζί με τη Χρυσάνθη Λαιμού ήταν υπεύθυνη του νεανικού τμήματος του φιλανθρωπικού οργανισμού «Life Action Τrust».

Ακόμη και μέχρι πρόσφατα, όπως λέγεται, εκτός από τις υποχρεώσεις της στις οικογενειακές επιχειρήσεις, η Ελμίνα αφιερώνει πολύ από το χρόνο της στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, επειδή θεωρεί ότι οι ευνοημένοι πρέπει και οφείλουν να προσφέρουν σε εκείνους που έχουν ανάγκη και πολλοί μιλούν για τη χρυσή καρδιά της.



Ποιος είναι ο Κωνσταντής Σπυρόπουλος, πώς γνωρίστηκαν

Η συνάντηση με τον Κωνσταντή Σπυρόπουλο, τον πρώην εξ απορρήτων μάνατζερ του Σάκη Ρουβά και πρώην Δ/ντη Προγράμματος του Alpha άλλαξε τη ζωή της. Συνδετικοί κρίκοι της γνωριμίας τους ήταν ο Σάκης Ρουβάς και τον Πάρις Κασσιδόκωστας, που όπως έχει γραφτεί είναι κολλητός φίλος του αδερφού της Ελμίνας, Χρήστου, ενώ υπήρξαν και συνέταιροι πριν από 8 χρόνια όταν άνοιξαν το «Εnvy» στο Σόχο του Λονδίνου και διοργάνωναν θεματικά πάρτι όπου έπαιζαν Έλληνες d.js.

Η ενεργός συμμετοχή της Ελμίνας στην κοινωνική προσφορά, έγινε αφορμή για την γνωριμία τους. Στο πλαίσιο ενεργειών της για φιλανθρωπική οργάνωση του Λονδίνου η Ελμίνα είχε οργανώσει το 2004 μια εκδήλωση στο «Κensigton Ρalace», όπου ο Σάκης Ρουβάς τραγούδησε παρουσία του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, μελών της βασιλικής οικογένειας και πολλών άλλων επωνύμων.

Έτσι γνωρίστηκε με το μάνατζερ εξ απορρήτων του Σάκη Ρουβά Κωνσταντή Σπυρόπουλο και τρία χρόνια μετά, όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, σε μια κοινή τους έξοδο στο Λονδίνο, ξαναβρέθηκαν και δεν άργησε να έρθει ο έρωτας.


Ο Κωνσταντής Σπυρόπουλος, το 2004 , όταν την γνώρισε, ήταν σύμβουλος προγράμματος του ALPHA αλλά έγινε ευρέως γνωστός, ως κριτής στο πετυχημένο για την εποχή του, μουσικό reality, Super idol. Γοητευτικός και σοβαρός κέρδισε την καρδιά της και από το 2007 ήταν μαζί και οι κοινές εμφανίσεις ήταν το θέμα συζήτησης στην πόλη.

Το ζευγάρι εθεάθη στο Μόντε Κάρλο, όπου η οικογένεια Κοπελούζου διατηρεί έπαυλη και όπου πηγαίνει όσο πιο συχνά μπορεί με τη θαλαμηγό τους «Εl Chris» και παντρεύτηκαν το 2008 στο δημαρχείο του Μόντε Κάρλο.

Λίγους μήνες μετά τον γάμο τους, τον Ιούνιο του 2008 γεννήθηκε ο πρώτος τους γιος, ο Ευθύμης, τον οποίο το καλοκαίρι του 2009 βάφτισε στη Βραυρώνα η φίλη του ζευγαριού Ελένη Μενεγάκη. Την ίδια χρόνια ο Κωνσταντής και η Ελμίνα έγιναν γονείς για δεύτερη φορά αποκτώντας τη μικρή Σάντυ, ενώ η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον ερχομό της δεύτερης κόρης τους τον Αύγουστο του 2012.

Ελμίνα Κοπελούζου, Κωνσταντής Σπυρόπουλος
Η αγάπη για την τέχνη, η έπαυλη -Μουσείο
Οι βαφτίσεις των εγγονών του 69χρονου Δημήτρη Κοπελούζου, έγιναν η αφορμή για να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στην έπαυλη 11.000 τ.μ. σε έκταση 538 στρεμμάτων που διαθέτει η οικογένεια στην Κηφισιά.
Ίσως πρόκειται για το εντυπωσιακότερο σπίτι της Ελλάδας, κτισμένο σε μια τεράστια ιδιόκτητη έκταση στο Μαρούσι, πίσω από το άλσος Συγγρού, στη γωνία των οδών Μπακογιάννη και Καλλιθέας.

Οι κήποι είναι περίτεχνοι, η πισίνα έχει 40 μέτρα μήκος (σχεδόν ολυμπιακή), γήπεδο τέννις, ελικοδρόμιο, υπόγεια γκαράζ, εκκλησάκι και γύρω γύρω υπάρχει κάτι που μοιάζει με περιμετρικός δρόμος/πίστα.

Στην έπαυλη εξάλλου στεγάζεται και το «Copelouzos Family Art Museum», που αποτελεί κυρίως την ιδιωτική συλλογή έργων, που τα τελευταία χρόνια ο έλληνας κροίσος έχει συγκεντρώσει από εκθέσεις και οίκους δημοπρασιών.

Η Κατοικία της οικογένειας ΚοπελούζουΗ Κατοικία της οικογένειας Κοπελούζου, πριν ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες



Ο Συλλέκτης Δημήτρης Κοπελούζος

Ο όμιλος Κοπελούζου ιδρύθηκε το 1972 και σήμερα κατατάσσεται στους μεγαλύτερους εμπορικούς και βιομηχανικούς ομίλους της Ελλάδας. Δραστηριοποιείται σε στρατηγικούς τομείς, όπου με τη γνώση και την εμπειρία του συμβάλλει αποφασιστικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, καθώς και σε άλλους αναπτυξιακούς τομείς

Εκτός όμως από πολυμήχανος επιχειρηματίας ο Δημήτρης Κοπελούζος είναι και συλλέκτης έργων τέχνης. Μάλιστα η συλλογή του για έργα Σύγχρονης Κινεζικής Τέχνης, είναι πλέον γνωστή στην παγκόσμια αγορά.



Οι ξένοι παράγοντες μιλούν για μία από τις πιο δυνατές συλλογές Σύγχρονης Τέχνης στην Ελλάδα που μπορεί επάξια να «ανταγωνιστεί» αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Τα έργα που ανήκουν τη Συλλογή Κοπελούζου, των οποίων εφάμιλλα έργα έχουν ανοδική πορεία στη δευτερογενή αγορά αγγίζοντας εκατομμύρια στα salerooms της Νέας Υόρκης.



Στο ιδιωτικό μουσείο, «Copelouzos Family Art Museum» δημιουργία των Δημήτρη και Σάντυ Κοπελούζου, εκφράζεται το πάθος τους και η αγάπη τους για την τέχνη. Τα έργα τέχνης εκτίθενται στους εσωτερικούς χώρους και στους κήπους της έπαυλης. Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου αναπτύσσονται σε 3 αίθουσες. Η Βιβλιοθήκη του Μουσείου είναι επίσης στον ίδιο χώρο και περιλαμβάνει εκτεταμένη βιβλιογραφία, σχετική με την νεότερη και σύγχρονη ελληνική και παγκόσμια τέχνη.

Το Μουσείο είναι σύγχρονων ευρωπαϊκών προδιαγραφών και διαθέτει συστήματα ελέγχου και ασφάλειας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα (συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού που εξασφαλίζουν σταθερές συνθήκες θέρμανσης, υγρασίας και αέρα καθαρισμός σε 24ωρη βάση, σύστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης κ.λπ.)



Η συλλογή του Μουσείου επικεντρώνεται κυρίως σε καθιερωμένους και προοδευτικούς σύγχρονους καλλιτέχνες από διαφορετικά καλλιτεχνικά κινήματα (pop art, αφηρημένη κλπ.) και χώρες από την Ευρώπη, την Ασία, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική. Τα έργα τέχνης του Lichtenstein, Botero, Dubuffet, Kounellis, Zhang Xiaogang, Kusama κλπ. Εκτίθενται στο Μουσείο.
Ο κύριος στόχος του Μουσείου ήταν να λειτουργήσει ως ενεργός διαμεσολαβητής για την προώθηση της σύγχρονης τέχνης και τη δημιουργία και τη στήριξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Ελλήνων καλλιτεχνών με καλλιτέχνες από την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.





πηγή
Print Friendly and PDF