Έχουν έτοιμη την μεθοδολογία και τα μέσα δράσης, σε περίπτωση που οι τοπικές κοινωνίες αντιδράσουν στα hotspot!


Διαβάζοντας την είδηση για την ίδρυση hotspot στα Τρίκαλα, το μάτι μας έπεσε στην τελευταία παράγραφο του κειμένου όπου λέει τα εξής:
Αποφασίστηκε ταυτόχρονα η μεθοδολογία και τα μέσα δράσης, σε περίπτωση που οι τοπικές κοινωνίες θα αντιδράσουν δυναμικά..
Διαβάστε ολόκληρη την είδηση από το τοπικό site των Τρικάλων trikkipress.gr για έχετε μια πλήρη εικόνα..

Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού,
αφού αυτό έχει λάβει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μιλούν Διεθνείς Οργανισμοί και Υπηρεσίες.
Συνέπεια αυτής της διαπίστωσης και από κυβερνητικά στελέχη το τελευταίο διάστημα, ήταν και η εσπευσμένη επανασύσταση του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτική Πολιτικής.

Σε επείγουσα σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και μετείχαν ο κ Στεφανής, ο κ. Μηταράκης και ο κ. Σκρέτσος, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής σ`όλους τους νομούς της χώρας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Ανατ.Αιγαίου, πλην των εθνικά ευαίσθητων, δηλαδή αυτών όπου το μουσουλμανικό στοιχείο είναι έντονο(Ξάνθης και Ροδόπης).

Επίσης αποφασίστηκε να μην γίνουν Hot spot σε περιοχές όπου υπάρχουν ήδη και κρίνονται κορεσμένοι .

Στη Θεσσαλία για τους παραπάνω λόγους αποκλείεται ο νομός Λάρισας (Κουτσόχερο με 1500 μετανάστες) και προκρίνονται ως άμεσης προτεραιότητας οι νομοί Τρικάλων (Φλαμούλι η Μουργκάνι) και Καρδίτσας (ΒΙ.ΠΕ.η εγκαταλειμμένο στρατόπεδο).

Αποφασίστηκε ταυτόχρονα η μεθοδολογία και τα μέσα δράσης, σε περίπτωση που οι τοπικές κοινωνίες θα αντιδράσουν δυναμικά.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Φοβερά και τρομερά πράγματα και ομολογίες..

1ον Παραδέχονται ότι τα Hotspot με τους
λαθρομετανάστες που φτιάχνουν είναι ενάντια στην βούληση των τοπικών κοινωνιών.

2ον Αν αντιδράσουν οι τοπικές κοινωνίες έχουν μεθοδολογία και μέσα δράσης (τα οποία δεν διευκρινίζονται αλλά τα φανταζόμαστε..) για να επιβάλουν προφανώς στους πολίτες των τοπικών κοινωνιών τα hotspot. Μιλάμε δηλαδή για επιβολή.. Οι λίγοι θέλουν να επιβάλουν στους πολλούς κάτι το οποίο δεν θέλουν με το ζόρι. Δεν ακούγεται και πολύ δημοκρατικό αυτό.

Ίσως το βίντεο με την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη προς τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (8/2/2005) εξηγεί περισσότερα: