Κυριακή, Ιανουαρίου 26

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΧΑΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

koronoios_5
Απόκοσμες είναι οι εικόνες που έρχονται από τηνΚίνα, όπου η εξάπλωση του κορονοϊού ανάγκασε τις αρχές να καταστήσουν υποχρεωτική την χρήση ιατρικών μασκών, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Δείτε το παρακάτω χαρακτηριστικό βίντεο από το Πεκίνο:
Πώς ένας ιός από την Κίνα προκαλεί χάος στον υπόλοιπο κόσμο
Στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, οι αρχές αποφάσισαν να καθυστερήσουν την έναρξη λειτουργίας των νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων, μετέδωσε το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο CNR.
7_0
Τα μέτρα στοχεύουν στην αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού της Ουχάν. Τα σχολεία είχαν κλείσει λόγω των εορτών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.
Για το λόγο αυτό το Κέντρο Συστημάτων Επιστήμης και Μηχανικής (CSSE) στο Johns Hopkins University δημιούργησε έναν ηλεκτρονικό χάρτη που ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο παρουσιάζοντας σε διεθνή βάση την εξάπλωση του κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει την πραγματική εικόνα της εξάπλωσης του.
Τα δεδομένα του χάρτη στηρίζονται στις πληροφορίες που παρέχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς και εθνικές υγειονομικές αρχές.
Στα αριστέρα της σελίδας, που ανανεώνεται διαρκώς, βρίσκεται ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων (αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα 2.019), ενώ στα δεξιά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει αλλά και αυτών που έχουν ιαθεί, 56 και 49 αντίστοιχα.
3_9 4_4 5_2
makeleio.gr