Τετάρτη, Ιανουαρίου 15

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ! Βαρύτατες καταγγελίες από την Ελένη Ράικου για την υπόθεση Novartis

papaggelopoulos-600x454
Επί 4 ώρες η Ελένη Ράικου έριχνε φαρμακερά βέλη κατά του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis.
Η κα Ράικου, δεν τον ταύτισε απλά και μόνο με τον Ρασπούτιν, αλλά του χρέωσε επιχείρηση εκβιασμού εναντίον της και προσπάθεια δημιουργίας ψεύτικων στοιχείων και μαρτύρων στην υπόθεση. Η τέως εισαγγελέας διαφθοράς, σύμφωνα με κοινοβουλευτικά στελέχη που μετέχουν στην πρακτική, περιέγραψε και μια εικόνα παραδικαστικού κυκλώματος, καθώς όπως είπε ο κ.
Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε και σε άλλες υποθέσεις εκτός της Novartis που αφορούσαν και επιχειρηματίες.
Υπήρξε συμβόλαιο θανάτου για μένα

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές της κ.Ράικου για συμβόλαιο θανάτου εναντίον της επειδή αρνήθηκε να δεχτεί τις υποδείξεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και να στείλει στη Βουλή υποθέσεις για πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

«Υπήρξε εναντίον μου δημοσιεύματα από την εφημερίδα documento. Κατάλαβα τότε πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη. Αισθάνθηκα ότι το σχέδιο εκτέλεσής μου ήταν ήδη σε τελική φάση. Κατάλαβα πώς είναι να είσαι θεσμικά απροστάτευτη. Μέσα σε φόβο και ανασφάλεια έγραψα στις τρεις τα ξημερώματα την επιστολή με την οποία ζητούσα την αντικατάστασή μου. Επειδή είχα καταλάβει τι συμβαίνει έδωσα την επιστολή αυτή στη δημοσιότητα. Από τότε και μέχρι σήμερα για πρώτη φορά στη ζωή μου ακολούθησε μια σειρά πειθαρχικών διώξεων. Λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό σε βαθμό που απορούσα πως τον στήριζε η τότε κυβέρνηση, έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους, έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους», ανέφερε.
Οργισμένη αντίδραση Παπαγγελόπουλου για την κατάθεση της Ράικου

Πάντως τα όσα είπε η κ. Ράικου στην προανακριτική επιτροπή, προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο όποιος εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων μιλά για βούρκο από την πλευρά της κυρίας Ράικου και προαναγγέλλει ενέργειες εναντίον της.
«Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κα Ράϊκου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της, θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει».
Η κ. Ράικου θα συνεχίσει για δεύτερη μέρα την κατάθεση της απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σήμερα στις 11 το πρωί.
Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό ρεπορτάζ της σημερινής εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ:
1.indd
http://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a3%ce%a5%ce%9c%ce%92%ce%9f%ce%9b%ce%91%ce%99%ce%9f-%ce%98%ce%91%ce%9d%ce%91%ce%a4%ce%9f%ce%a5-%ce%92%ce%b1%cf%81%cf%8d%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5/