Δευτέρα, Ιανουαρίου 6

Πυρκαγιές Αυστραλία: Απεγνωσμένο κοάλα πλησιάζει ποδηλάτη για να πιει νερό [VIDEO]




Απεγνωσμένα κοάλα πλησιάζουν ανθρώπους για βοήθεια την ώρα που οι καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται. Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ υπολογίζουν ότι περίπου 8000 κοάλα έχουν σκοτωθεί στις πυρκαγιές.

όπως φαίνεται στο βίντεο, ένα κοάλα πλησιάζει έναν ποδηλάτη, προκειμένου να του δώσει νερό. Τα κοάλα δεν συνηθίζουν να πλησιάζουν τους ανθρώπους, ωστόσο απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές είναι ευάλωτα και απροστάτευτα, καθώς είναι πολύ βραδυκίνητα.
Δυστυχώς, επιστήμονες υπολογίζουν ότι από το Σεπτέμβριο περίπου 480 εκατομμύρια ζώα έχουν σκοτωθεί στην Αυστραλία λόγω των πυρκαγιών. Σε αυτό τον αριθμό υπολογίζονται και 8000 κοάλα, δηλαδή το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού κοάλα της μέσης βόρειας ακτής της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Διαβάστε περισσότερα:

Σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί στις φονικές πυρκαγιές της Αυστραλίας, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ολόκληρα είδη αφανίστηκαν. Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνει, εκτιμούν ότι 480 εκατομμύρια θηλαστικά πτηνά και ερπετά έχουν χαθεί από τον Σεπτέμβριο, με τον αριθμό να ανεβαίνει. Μόλις τις τελευταίες μέρες, οι καταστροφικές πυρκαγιές στις πολιτείες Βικτώρια και Νέα Νότια …
3pointmagazine.gr