Ο Βαρουφάκης αποφάσισε: Οι ηχογραφήσεις θα δημοσιοποιηθούν στις 10 Μαρτίου!

Στις 10 Μαρτίου πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των συνεδριάσεων του Eurogroup, που έχει ηχογραφημένες ο Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με πηγές του ΜέΡΑ25.
Κορυφαίος αξιωματούχος του ΜέΡΑ25, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες απομαγνητοφωνούνται και θα είναι έτοιμες στις αρχές Μαρτίου.
Θα χρειαστεί, ωστόσο, να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη, μέχρι να δοθούν στη δημοσιότητα, καθώς ο γραμματέας του κόμματος θα απουσιάζει σε ταξίδι στην Αυστραλία την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.
Άλλωστε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει δηλώσει πως είναι πανέτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτημα ή ζήτημα που θα τεθεί, από οποιαδήποτε πλευρά, ενώ δεν ανησυχεί μην τυχόν και υπάρξει οποιαδήποτε προσφυγή στη δικαιοσύνη, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού.

Ηχογραφήσεις από μετά το τρίτο Eurogroup

Σύμφωνα με τον ίδιο κομματικό αξιωματούχο, το ΜέΡΑ25 εμμένει στη θέση του ότι η αποκάλυψη των συνομιλιών θα φωτίσει αθέατες πλευρές των συνεδριάσεων, τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονταν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, θα αποκαλύψει επίσης την αλαζονεία τους, και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τον ανθελληνισμό τους. Και, πάνω απ’ όλα, Θα αποκαλυφθεί η αλήθεια: ότι, δηλαδή, όσες προτάσεις και αν κατέθετε η ελληνική πλευρά για να υπάρξει μια καλή συμφωνία, απορρίπτονταν ασυζητητί.
Διαβάστε επίσης: Ενημερωτική συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνη Τζωρτζακάκη
Από τον ίδιο αξιωματούχο διευκρινίστηκε ότι έχουν ηχογραφηθεί συνεδριάσεις μετά το τρίτο Eurogroup επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η εγγραφή άρχισε μετά την διαπίστωση ότι στο κορυφαίο αυτό όργανο της ΕΕ, δεν τηρούνταν πρακτικά.
Αρκετά στοιχεία από τις συνεδριάσεις περιέχονται στο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημένοι», είπε ο ίδιος αξιωματούχος, τονίζοντας, μάλιστα ότι ο αγγλικός εκδοτικός οίκος, με τον οποίο συνεργάζεται χρόνια ο κ. Βαρουφάκης, πρότεινε να του δώσει περίπου 10,000 λίρες, προκειμένου να… μην εκδοθεί το βιβλίο, πρόταση που ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε.

  -ΠΗΓΗ-