Κυριακή, Φεβρουαρίου 16

Ιάπωνας ηλικίας 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο!

Ιάπωνας ηλικίας 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο!.lykavitos.gr
Ιάπωνας ηλικίας 112 ετών
ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον πλανήτη από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Ο Σιτέτσου Ουατάναμπε γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1907 στην Νιιγκάτα, στη βορειοδυτική Ιαπωνία. Ο τίτλος του γηραιότερου εν ζωή άνδρα στον κόσμο του απονεμήθηκε επισήμως την Τετάρτη σε εκδήλωση που έγινε στον οίκο ευγηρίας στον οποίο διαμένει,
ο οποίος βρίσκεται στην γενέτειρά του.
Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο, επίσης Ιάπωνας, ο Μασάζο Νονάκα, απεβίωσε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 112 ετών και 266 ημερών.
Ο Ιάπωνας υπερήλικας, ο οποίος έχει αποκτήσει πέντε παιδιά, είπε χθες ότι το μυστικό της μακροβιότητάς του είναι «να μην θυμώνεις και να κρατάς το χαμόγελό σου».
Ο νέος κάτοχος του τίτλου παραδέχθηκε ότι έχει και μία μικρή αμαρτία -του αρέσουν τα γλυκά, όπως η πουτίγκα καραμέλας, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν του έχει κάνει κακό.
Κάτοχος του τίτλου του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο είναι μια γυναίκα, επίσης Γιαπωνέζα, η Κάνε Τανάκα, η οποία έσβησε τον περασμένο μήνα 117 κεριά.
Η Ιαπωνία έχει ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής στον κόσμο: περισσότεροι από 70.000 υπεραιωνόβιοι ζουν στη χώρα αυτή που έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 126 εκατομμύρια κατοίκους.
Το παγκόσμιο ρεκόρ μακροζωίας στους άνδρες κατείχε προηγουμένως άλλος Ιάπωνας, ο Τζιρόεμον Κιμούρα, ο οποίος πέθανε το 2013 λίγο μετά τα γενέθλια του των 116 ετών.
Σύμφωνα με το Γκίνες, το ρεκόρ μακροζωίας και στα δύο φύλα εξακολουθεί να κατέχει η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, ο οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.