Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14

Αυτό είναι το "καμάρι" της ΕΛ.ΑΣ. με τις 11 ληστείες

Αυτό είναι το "καμάρι" της ΕΛ.ΑΣ. με τις 11 ληστείες
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
zougla.gr
Σε σοκ βρίσκεται από χθες η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από τη σύλληψη του αστυνομικού, που, όπως προέκυψε από την έρευνα, εμπλέκεται σε 11 ληστείες, τις οποίες μάλιστα πραγματοποιούσε κραδαίνοντας το υπηρεσιακό του όπλο.
Ο συλληφθείς αστυνομικός, τη φωτογραφία του οποίου εξασφάλισε και παρουσιάζει
το zougla.gr, «ειδικευόταν» κυρίως στα χτυπήματα σε βάρος πρατηρίων υγρών καυσίμων και η δράση του εκτείνεται χρονικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συναδέλφων του, από τον Δεκέμβριο του 2019.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι αστυφύλακας, υπηρετεί στη βορειοανατολική Αττική, ενώ κατετάγη στο Σώμα το 2011. Μετά τη σύλληψή του, που έγινε το πρωί της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ο ένστολος, προσπαθώντας να εξηγήσει τις πράξεις του, επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα, τα οποία, όπως είπε, αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό.
Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ανέφεραν πως ο συλληφθείς, στα χτυπήματα που πραγματοποιούσε, χρησιμοποιούσε τρεις μηχανές, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε μία καταδίωξη που είχε εμπλακεί οδηγούσε τόσο επικίνδυνα και με τόσο υψηλή ταχύτητα που ανάγκασε τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν να ρίξουν ρυθμούς προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.
«Οδηγούσε σαν κασκαντέρ. Περνούσε τα κόκκινα σαν τρελός βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών, αλλά και των αστυνομικών που τον καταδίωκαν» σημείωσαν χαρακτηριστικά.
Λίγο πριν τη σύλληψή του είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη είχε διαπράξει άλλες εννέα ένοπλες ληστείες σε οχτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά περίπου 4.400 ευρώ.