Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21

Βόλος: 15χρονος ζει σε σπίτι χωρίς ρεύμα, διαβάζει με κεριά και υποσιτίζεται, αν ήταν λαθρομετανάστης δεν θα του έλειπε ΤΙΠΟΤΑ!

065790656e4ee916dd71d7443470f25c_XL
Ο 15χρονος μαθητής της Β Γυμνασίου ζει μαζί με την άνεργη μητέρα του κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Η καθημερινότητα του παιδιού είναι ένας Γολγοθάς καθώς ζουν με κομμένο ρεύμα και έτσι αναγκάζεται να διαβάζει υπό το φως των κεριών για να είναι συνεπής στις σχολικές του υποχρεώσεις, υποσιτίζεται και υπομένει το κρύο στωικά.
Η έκκληση της μητέρας του παιδιού

Το χρέος στη ΔΕΗ ξεπέρασε τις 7000 ευρώ με αποτέλεσμα να τους αφαιρέσουν το ρολόι.
Ο δήμος και η εκκλησία δεν έχουν βοηθήσει την οικογένεια, όπως ανέφερε η μητέρα του 15χρονου παιδιού στη εφημερίδα «Θεσσαλία».
«Διαβάζει με κερί και έναν φακό μέχρι να τελειώσουν οι μπαταρίες. Θέλω να βοηθήσω το παιδί μου και δεν μπορώ. Κρυώνει γιατί δεν υπάρχει θέρμανση και το φαγητό είναι ελάχιστο» ,είπε η μητέρα μιλώντας στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για την κατάσταση ανέχειας που βιώνουν.
Το σπίτι που μένουν είναι παλαιό και καταρρέει από την υγρασία, με το παιδί και την μητέρα να βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.
«Δεν ξέρω που να αποτανθώ για βοήθεια. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που δεν μπορώ να την περιγράψω και δεν ξέρω που αλλού να αποτανθώ», τόνισε η μητέρα που δήλωσε αβοήθητη από τις κοινωνικές δομές.

 makeleio.gr