Ο Μπαμπινιώτης επιλέχθηκε ως πρόεδρος της κυπριακής επιτροπής για το 2021

Νόημα στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση και την Εθνική Παλιγγενεσία προσδίδει η τοποθέτηση του γνωστού ακαδημαϊκού Γιώργου Μπαμπινιώτη στη θέση του προέδρου της Επιτροπής στην Κύπρο για το 2021.

Σε αντίθεση με την επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, που «χρεώνεται» την πανάκριβη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Μπαμπινιώτης θεωρείται από τους σημαντικότερους γλωσσολόγους και ακαδημαϊκούς της χώρας μας, καθώς υπηρετεί ευλαβικά την επιστήμη του εδώ και δεκαετίες. Ετσι, τουλάχιστον στη Μεγαλόνησο, διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξουν τα λάθη στους εορτασμούς, που, όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν στην Ελλάδα.
Την ανάληψη της προεδρίας ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Μπαμπινιώτης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα ο διακεκριμένος επιστήμονας έλαβε από τον Νίκο Αναστασιάδη το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Η σπάνια και ανεκτίμητης αξίας σχετική με τη λεξικογραφία δημιουργία του, καθώς και το υπόλοιπο εκτεταμένο διδακτικό και συγγραφικό του έργο συνέβαλαν τα μέγιστα αφενός στη διάσωση, στη διατήρηση, στην εξέλιξη και τη θωράκιση της ελληνικής γλώσσας από παγιοποιημένα γλωσσικά λάθη και δάνειες απειλές και, αφετέρου, στον εκσυγχρονισμό της επιστήμης της γλωσσολογίας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Tο newsbreak.gr

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα