Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21

Απίστευτο και όμως αληθινό! Να πού μπορείτε να πάτε για να μην πληρώνετε ενοίκιο – Τζάμπα κατοικίες για 2 χρόνια

1
Εάν θέλετε να κάνετε μία αλλαγή στη ζωή σας και να μην σας κοστίσει μία περιουσία, δεν έχετε παρά να σκεφθείτε σοβαρά την πρόταση μιας ιταλικής πόλης.

Ενώ σε πολλές ιταλικές κοινότητες οι δήμοι προσπάθησαν να αυξήσουν τον πληθυσμό τους που βαίνει μειούμενος πουλώντας παλιά σπίτια στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ, μια πόλη της Ιταλίας αποφάσισε να υιοθετήσει μία νέα προσέγγιση.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυo CNN, η Τεόρα, ένας όμορφος προορισμός που βρίσκεται στη νότια περιοχή της Καμπανίας, ελπίζει να προσελκύσει νέους κατοίκους κάνοντάς τους την ακόλουθη προσφορά: να τους πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού εάν αποφασίσουν να μετακομίσουν.
Ενώ η προσφορά σπιτιών στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ σημειώνει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρη την Ιταλία, από τη Σικελία μέχρι τις βόρειες Άλπεις, οι αγοραστές αν και δεσμεύονται ότι θα ρίξουν χρήματα για να τα ανακαινίσουν, θεωρούν ότι είναι μία φθηνή εξοχική λύση παρά μία μόνιμη κατοικία. Για το λόγο αυτό, η πόλη Τεόρα πιστεύει ότι το σχέδιό της θα λειτουργήσει καλύτερα.
Οι δημοτικές αρχές της πόλης δίνουν στους υποψήφιους κατοίκους δύο επιλογές: ότι θα τους πληρώνουν το ενοίκιο του σπιτιού κάθε μήνα που δεν θα ξεπερνά τα 150 ευρώ. Αυτό θα ισχύσει για δύο χρόνια και θα αφορά ένα σπίτι που δεν θα είναι επιπλωμένο.
Υπάρχει όμως και η δεύτερη επιλογή: να τους προσφέρουν το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ για να το αγοράσουν.
Πολλά απομονωμένα ιταλικά χωριά βιώνουν δραματική μείωση του πληθυσμού τους τα τελευταία χρόνια, με τους τοπικούς αξιωματούχους να σκαρφίζονται διάφορες ιδέες για να αναστρέψουν το δυσμενές κλίμα. όπως όπως σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.