Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28

ΉΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ! Τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα -36χρονη στην Αθήνα

crashonline.gr
Επιβεβαιώθηκε το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.
Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη. Πρόκειται για 38χρονη σχεδιάστρια μόδας η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ.
Οι υγειονομικές αρχές έδρασαν άμεσα, ιχνηλατώντας τα βήματα της 38χρονης προκειμένου να εντοπίσουν τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Εντοπίστηκαν και ελέχθησαν οι συνεπιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους, με το οποίο επέστρεψε από Ιταλία και άτομα από το οικογενειακό της περιβάλλον.
Οπως διαπιστώθηκε, το 9χρονο παιδί της 38χρονης διεγνώσθη με κοροναϊό και νοσηλεύεται σε καραντίνα, όπως και η μητέρα του. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το τρίτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία 40χρονη τραπεζική υπάλληλο, η οποία επισκέφθηκε αρχικά το «Σωτηρία» και εν συνεχεία ιδιωτικό θεραπευτήριο.