Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΕΔΗΝ : Η 40χρονη έχει διασπείρει τον κοροναϊό στο «Σωτηρία»

«Μπάζει το κυβερνητικό σχέδιο»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλει την επιπολαιότητα της 40χρονης, αλλά και τις σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό.
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ : Η 40χρονη έχει διασπείρει τον κοροναϊό στο «Σωτηρία» | in.gr
Τις απίστευτες κινήσεις της 40χρονης από την Αθήνα που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό, καθώς και την προφανή ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τα πρώτα περιστατικά του Covid-19 στην Ελλάδα σχολίασε στο in.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Υπενθυμίζεται ότι η 40χρονη τραπεζική υπάλληλος, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα
στη βόρεια Ιταλία, πήγε πρώτα στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου «Σωτηρία» όπου και περίμενε στην ουρά για δύο ώρες. Επί ώρες δηλαδή βρισκόταν μαζί με άλλους σε έναν κλειστό χώρο, χωρίς να υπάρχει κάποιος έλεγχος στις κινήσεις της εντός του νοσοκομείου.

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να έχουν νοσήσει οι άλλοι ασθενείς ή το προσωπικό του «Σωτηρία», ο κ. Γιαννακός απαντά «Εννοείται».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η στάση της 40χρονης ήταν επιπόλαια, αφού δεν ενημέρωσε τηλεφωνικά τον ΕΟΔΥ ούτε ανέφερε στη διαλογή του «Σωτηρία» ότι είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.
Όπως επεσήμανε, ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να λάβουν άμεσα έκτακτα μέτρα στο προσωπικό και τους ασθενείς που βρέθηκαν στην εφημερία, τη στιγμή που πήγε εκεί το θετικό στον κορωνοϊό περιστατικό.
Αφού κουράστηκε να περιμένει τόσες ώρες, η 40χρονη γυναίκα αποφάσισε να πάει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μαζί με φίλη της. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η φίλη της μεταφέρθηκε και αυτή εσπευσμένα στο «Αττικόν» το βράδυ της Πέμπτης με συμπτώματα κοροναϊού.
Πηγαίνοντας στο ιδιωτικό νοσοκομείο, σήμανε συναγερμός: η 40χρονη διαγνώστηκε με κοροναϊό και μεταφέρθηκε στο «Αττικόν».
Και εκεί, όμως, η τραπεζική υπάλληλος δεν συμπεριφερόταν με προσοχή: όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννακός, έβαζε και έβγαζε τη μάσκα της και μιλούσε στο τηλέφωνο, καθώς οδηγούνταν στον ειδικό θάλαμο για ασθενείς με κοροναϊό.

«Μπάζει το κυβερνητικό σχέδιο»

Κατά τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, οι κινήσεις της 40χρονης δείχνουν ελλιπή ενημέρωση από μεριάς του ευρέως κοινού για τον τρόπο συμπεριφοράς όταν υποψιαζόμαστε ότι έχουμε κοροναϊό.
Πέρα από αυτό, όμως, ο Μιχάλης Γιαννακός κατήγγειλε τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, με τη χώρα μας να έχει ήδη τρία κρούσματα κοροναϊού.
Επισημαίνει ότι «το επιχειρησιακό σχέδιο για τον κοροναϊό μπάζει, γιατί θέλουν να καλύψουν την έλλειψη των μασκών».
Αντιπαραβάλλοντας την κατάσταση στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου πήγε η 40χρονη, στου οποίου την είσοδο υπάρχει βρύση, γάντια και μάσκες, ο κ. Γιαννακός αναφέρει τα ελλιπέστατα μέτρα που υπάρχουν στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό.
«Δεν υπάρχει προσωπικό για να γίνεται σωστά η διαλογή, δεν υπάρχουν μάσκες και γάντια» καταγγέλλει και τονίζει ότι όποιος πηγαίνει στο νοσοκομείο – προσωπικό, ασθενείς και συνοδοί – θα έπρεπε να φοράει μάσκα.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η αισχροκέρδεια στην πώλησή των μασκών, αλλά και για να αντιμετωπιστεί η έλλειψή τους στην ελληνική αγορά.