Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21

Αντικατάσταση πληθυσμού με Μουσουλμάνους- Μεταναστευτικό: Πάνω από 500 μετανάστες μέσα σε δύο μέρες στα ελληνικά νησιά

Αυξάνονται οι αφίξεις των μεταναστών στη χωρά - Τα τελευταία 24ωρο, μόνο, είχαμε τουλάχιστον 226 νέες αφίξεις
Αύξηση σημειώνουν οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες.

Χαρακτηριστικό μόνο την Πέμπτη αποβιβάστηκαν με λέμβους σε νησιά 226 μετανάστες, ενώ την Τετάρτη μπήκαν στη χώρα περισσότεροι από 300 πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, στη διάσωση και περισυλλογή 82 μεταναστών και προσφύγων, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης, που σημειώθηκαν σε Φαρμακονήσι και Ψέριμο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από το πρωί της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου έως σήμερα το πρωί της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 40 μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή στο Φαρμοκονήσι και 42 από τη θαλάσσια περιοχή της Ψερίμου.

Το ίδιο διάστημα 144 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα 45 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν και περισυνελέγησαν στη Λέσβο, 27 στη Χίο, 49 στη Σάμο και 23 στο Αγαθονήσι.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή από την Τετάρτη στις 07.00 ως την Πέμπτη την ίδια ώρα σε πέντε διαφορετικά περιστατικά έρευνας - διάσωσης εντοπίστηκαν 34 πρόσφυγες - μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη, 7 στη Χίο, 108 στη Σάμο (σε δυο περιστατικά) και 35 στη Κω.

Επίσης 122 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε ακτές νησιών και περισυνελέγησαν από το Λιμενικό Σώμα.

Συγκεκριμένα 43 πρόσφυγες - μετανάστες εντοπίστηκαν σε ακτές της Λέσβου σε δύο διαφορετικά περιστατικά, 33 στη Χίο και 46 στη Σάμο.