Κυριακή, Φεβρουαρίου 23

Γιατί το 80% των ανθρώπων παρουσιάζει έλλειψη μαγνησίου

Γιατί το 80% των ανθρώπων παρουσιάζει έλλειψη μαγνησίου

Η ανεπάρκεια μαγνησίου συχνά διαγιγνώσκεται εσφαλμένα επειδή δεν εμφανίζεται στις εξετάσεις αίματος – μόνο το 1% του μαγνησίου του σώματος αποθηκεύεται στο αίμα.

Οι περισσότεροι γιατροί και τα εργαστήρια δεν περιλαμβάνουν καν την κατάσταση μαγνησίου στις συνηθισμένες εξετάσεις αίματος. Έτσι, οι περισσότεροι γιατροί δεν ξέρουν πότε οι ασθενείς τους έχουν έλλειψη μαγνησίου, ακόμα και αν οι μελέτες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικάνων έχουν έλλειψη.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις δηλώσεις του δρ Norman Shealy, “Κάθε γνωστή ασθένεια συσχετίζεται με την έλλειψη μαγνησίου” και ότι “το μαγνήσιο είναι το πιο κρίσμο μεταλλικό στοιχείο που απαιτείται για την ηλεκτρική σταθερότητα κάθε κυττάρου στο σώμα. Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να είναι υπεύθυνη για περισσότερες ασθένειες από οποιαδήποτε άλλη θρεπτική ουσία.” Η αλήθεια όπως δηλώνει, φανερώνει ένα κενό στη σύγχρονη ιατρική που εξηγεί πολλά σχετικά με τον ιατρογενή θάνατο και τις ασθένειες. Διότι η έλλειψη μαγνησίου παραβλέπεται σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα εκατομμύρια κόσμου να υποφέρουν άδικα ή να λαμβάνουν ακριβή θεραπεία, ενώ το μόνο που χρειάζονται είναι συμπληρώματα μαγνησίου.
Κάποιος πρέπει να αναγνωρίσει τα σημάδια της ανάγκης για μαγνήσιο από μόνος του, από τη στιγμή που η αλλοπαθητική ιατρική χάνεται από την άποψη αυτή. Είναι πραγματικά κάτι πολύ πιο διακριτικό από την πείνα ή τη δίψα αλλά είναι συγκρίσιμο. Σε έναν κόσμο όπου όμως οι γιατροί και οι ασθενείς δεν δίνουν προσοχή στη δίψα και σε σημαντικά θέματα ενυδάτωσης, δεν είναι ελπιδοφόρο ότι θα βρούμε πολλούς που αναγνωρίζουν και δίνουν προσοχή στη δίψα και την πείνα του μαγνησίου, που είναι ένας δραματικός τρόπος έκφρασης της έννοιας της έλλειψης μαγνησίου.
Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν γνώση του τεράστιου ρόλου που έχει το μαγνήσιο στο σώμα μας. Το μαγνήσιο έιναι μακράν το πιο σημαντικό στοιχείο στο σώμα μας. Μετά από το οξυγόνο το νερό και τη βασική τροφή, το μαγνήσιο είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο που χρειάζεται το σώμα μας. Αν και ζωτικής σημασίας δεν είναι τόσο διαδεδομένο, είναι όμως πιο σημαντικό από το ασβέστιο, το ποτάσιο και ρυθμίζει και τα τρία. Εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν καθημερινά από έλλειψη μαγνησίου και δεν το γνωρίζουν. 
Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια σχέση ανάμεσα σε αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως δίψα και έλλειψη στους ηλεκτρολύτες. Ένας άνθρωπος ρώτησε: “Γιατί νιώθω αφυδατωμένος και διψασμένος όταν πίνω τόσο πολύ νερό;” Αυτό πέρα από την έλλειψη νερού μπορεί να σημαίνει και ότι δεν λαμβάνει αρκετά θρεπτικά στοιχεία και ηλεκτρολύτες. Μαγνήσιο, Ποτάσιο, Διττανθρακικό, Χλωριούχο και Νάτριο είναι μερικά βασικά παραδείγματα και είναι ένας από τους λόγους που το χλωριούχο μαγνήσιο είναι τόσο χρήσιμο.
Τόσα χρόνια, όταν οι γιατροί έλεγαν στους ασθενείς ότι είναι “στο κεφάλι τους”, ήταν τα χρόνια που η ιατρική έδειχνε την άγνοια της. Είναι ένα βασανιστήριο να έχεις έλλειψη μαγνησίου με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Ακόμα και αν είσαι αθλητικός τύπος που οι αποδόσεις του είναι χαμηλές, η έλλειψη μαγνησίου θα επηρεάζει τον ύπνο, τα επίπεδα στρες και ένα κάρο από πράγματα που κατοπτρίζονται στη ποιότητα ζωής. Οι γιατροί δεν κάνουν τα κατάλληλα τεστ για το μαγνήσιο και το αγνοούν για δεκαετίες.

Συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου

Τα πρώτα συμπτώματα της έλλειψης μπορεί να είναι διακριτικά – καθώς το περισσότερο μαγνήσιο αποθηκεύεται στους ιστούς, κράμπες, πόνοι στα πόδια, ή μυικοί σπασμοί μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια. Άλλα σημάδια της έλλειψης περιλαμβάνουν απώλεια της όρεξης, ναυτία, έμετους, κόπωση και αδυναμία. Όσο χειροτερεύει η έλλειψη, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, επιληψίες, αλλαγές στην προσωπικότητα, ασυνήθιστοι καρδιακοί ρυθμοί και σπασμοί των στεφανιαίων αρτηριών μπορεί να προκύψουν.
Το μαγνήσιο είνα απαραίτητο για κάθε κύτταρο του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στον εγκέφαλο. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά μεταλλικά στοιχεία όταν αναφερόμαστε σε συμπληρώματα, εξαιτίας του ζωτικού του ρόλου σε εκατοντάδες από τα συστήματα ενζυμάτων και τις λειτουργίες που σχετίζονται με τις αντιδράσεις στον κυτταρικό μεταβολισμό, καθώς και ότι είναι απαραίτητο για τη σύνθεση πρωτεϊνών, για τη χρήση των λιπών και των υδατανθράκων. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο όχι μόνο για την παραγωγή συγκεκριμένων ενζύμων αποτοξίνωσης, αλλά και σημαντικό για την παραγωγή ενέργειας που σχετίζεται με την κυτταρική αποτοξίνωση.
Ένας από τους πρωταρχικούς ρόλους που οι γιατροί γράφουν εκατομμύρια συνταγές για ηρεμιστικά κάιε χρόνο, είναι η νευρικότητα, ο ευερεθισμός και η αδρεναλίνη που φέρνουν οι ανεπαρκείς δίαιτες που στερούνται μαγνησίου. Με ελάχιστη έλλειψη διαφαίνοται τα παραπάνω αρνητικά στοιχεία, ενώ σε σοβαρή έλλειψη μπορεί να αναπτυχθεί τρέμουλο, ακανόνιστος παλμός, αϋπνία, μυϊκή αδυναμία και κράμπες στα πόδια.
Η έλλειψη μαγνησίου είναι ένας συνήθης παράγοντας που σχετίζεται με την ινσουλινοαντίσταση. Συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης είναι επίσης συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου, συμπεριλαμβανομένων των μυϊκών σπασμών, της αδυναμίας, της μυϊκής ατροφίας, της αδυναμίας ελέγχου της κύστης, απώλειας της ακοής και της οστεοπόρωσης.

Μια καλή λίστα των πρώτων προειδοποιητικών συμπτωμάτων που υποδηλώνουν ανεπάρκεια μαγνησίου:

  • Σωματική και ψυχική κόπωση
  • Επίμονος σπασμός κάτω από το μάτι
  • Πόνος ψηλά στην πλάτη, στους ώμους και στο λαιμό
  • Πονοκεφάλοι
  • Προεμμηνορροϊκή κατακράτηση υγρών και/ή τρυφερότητα του μαστού

Πιθανές εκδηλώσεις ανεπάρκειας μαγνησίου περιλαμβάνουν:

  • Λίγη ενέργεια
  • Κόπωση
  • Αδυναμία
  • Ζαλάδες
  • Νευρικότητα
  • Άγχος
  • Ευερεθισμό
  • Επιληπτικές κρίσεις
  • Κακή πέψη
  • Προεμμηνορροϊκές και ορμονικές διαταραχές
  • Αϋπνία
  • Ένταση στους μύες, σπασμοί και κράμπες
  • Ασβεστοποίηση των οργάνων
  • Αδυναμία των κοκκάλων
  • Ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό

Σημάδια πολύ σοβαρής ανεπάρκειας μαγνησίου περιλαμβάνουν:

  • Μεγάλη πείνα
  • Πολλή δίψα
  • Συχνή ούρηση
  • Μελανιές ή πληγές που φεύγουν αργά
  • Στεγνό δέρμα και φαγούρα
  • Ανεξήγητη απώλεια βάρους
  • Θωλή όραση που αλλάζει από μέρα σε μέρα
  • Ασυνήθιστη κούραση ή υπνηλία
  • Μούδιασμα στα χέρια και στα πόδια
Αλλά περιμένετε λίγο, αυτά δεν είναι και τα συμπτώματα του διαβήτη; Πολλοί άνθρωποι έχουν διαβήτη έως και 5 χρόνια πριν δείξουν σοβαρά συμπτώματα. Και σε αυτό το διάστημα, μερικοί έχουν ήδη βλάβη στα μάτια, τα νεφρά, τα ούλα ή τα νεύρα, που έχει προκληθεί από την επιδείνωση της κατάστασης των κυττάρων τους λόγω της αντίστασης στην ινσουλίνη και την έλλειψη μαγνησίου.
Η έλλειψη μαγνησίου είναι συνόνυμη με τον διαβήτη και είναι η ρίζα πολλών (αν όχι όλων) των καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Η έλλειψη μαγνησίου είναι “προφήτης” του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων. Οι διαβητικοί χρειάζονται και χάνουν περισσότερο μαγνήσιο από τους περισσότερους ανθρώπους. Σύμφωνα με 2 νέες μελέτες, σε άντρες και γυναίκες, αυτοί που κατανάλωναν το περισσότερο μαγνήσιο στη δίαιτα τους είχαν ελάχιστες πιθανότητες για την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2. Μέχρι τώρα, ελάχιστες μεγάλες μελέτες έχουν εξετάσει απευθείας τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα κατανάλωσης μαγνησίου μέσω δίαιτας στον διαβήτη.
Η δίψα που προκαλεί ο διαβήτης είναι μέρος του σώματος που απαντά στην ανάγκη για υπερβολική ούρηση. Η υπερβολική ούρηση είναι η προσπάθεια του σώματος να ξεφορτωθεί την παραπάνω γλυκόζη που έχει στο αίμα. Αλλά χρειάζεται να δούμε τι προκαλεί αυτή την έλλειψη αρμονίας. Το σώμα χρειάζεται να ξεφορτωθεί γλυκόζη λόγω της αυξανόμενης ινσουλινοαντίστασης και αυτή η αντίσταση τροφοδοτείται απευθείας από την έλλειψη μαγνησίου, που προκαλεί παραπάνω βλάβη στους ιστούς.
Σε γενικές γραμμές, άριστες ισορροπίες των ηλεκτρολυτών είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί η καλύτερη δυνατή ενυδάτωση. Η διαβητική δίψα ξεκινά ειδικά από την έλλειψη μαγνησίου με σχετική περίσσεια ασβεστίου στα κύτταρα. Ακόμα και το νερό, το πιο βασικό θρεπτικό μας συστατικό, έχει δυσκολίες να φτάσει στα κύτταρα, με το περισσότερο να βγαίνει μέσα από τα νεφρά.
Η σύγχρονη ιατρική υποτίθεται ότι βοηθά τους ανρθώπους και δεν τους καταστρέφει, αλλά με την σχεδόν ολική άγνοια για το μαγνήσιο, οι γιατροί περισσότερο βλάτουν τους ασθενείς και πολλές από τις παρεμβάσεις τους ρίχουν ακόμα πιο χαμηλά τα επίπεδα αντί να τα αυξάνουν. Πολλά φάρμακα οδηγούν τα επίπεδα μαγνησίου σε πολύ επικίνδυνα σημεία.
Οι βάσεις της ιατρικής αλαζονείας είναι στην πραγματικότητα ιατρική άγνοια και ο μόνος λόγος για την άγνοια και την αλαζονεία που διαδραματίζει το πεδίο δράσης του φαρμάκου είναι η απίστευτη επιθυμία για δύναμη και χρήμα. Η ανθρώπινη φύση φαίνεται να είναι στα χειρότερα της όσον αφορά τη σύγχρονη ιατρική, ενώ πρέπει να είναι στην καλύτερη της κατάσταση. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι άνθρωποι πρέπει να υποφέρουν άσκοπα και εξαιρετικά τραγικό ότι η αλλοπαθητική ιατρική έχει γυρίσει την πλάτη της στον Ιπποκράτειο όρκο και όλα όσα σημαίνει.

Πηγή: greenmedinfo.com